Kyoto Symphony Orchestra: Takemitsu, Hosokawa en Strauss

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 7 juni 2015 | 20:15- 22:25 | Grote Zaal | Interartists Amsterdam
 • Musici & Programma

  Musici

  Kyoto Symphony Orchestra

  Junichi Hirokami - dirigent

  Mihoko Fujimura - mezzosopraan

  Programma

  Takemitsu - Three Film Scores

  Hosokawa - Klage

  R. Strauss - Till Eulenspiegels lustige Streiche, op. 28

  R. Strauss - Suite uit 'Der Rosenkavalier', op. 59

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Kyoto Symphony Orchestra
  Het Kyoto Symphony Orchestra behoort tot de beste orkesten van Japan. Het orkest werd in 1956 opgericht, en geeft inmiddels in eigen land ongeveer honderd concerten per seizoen. Kyoto is meer dan duizend jaar dé Keizerlijke stad van Japan geweest. De stad is rijk aan historische tempels die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan. Bijna zestig jaar geleden werd het Kyoto Symphony Orchestra opgericht, een ensemble dat inmiddels internationaal successen viert.

  Junichi Hirokami en Mihoko Fujimura
  Junichi Hirokami, de huidige chef-dirigent van het Kyoto Symphony Orchestra, won in 1984 op 26-jarige leeftijd het eerste Internationale Kondrashin Dirigenten Concours. Hij dirigeerde diverse grote Europese orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Gewandhausorchester Leipzig. De wereldberoemde Japanse mezzosopraan Mihoko Fujimura trad op met alle grote dirigenten en orkesten. Onder anderen met Bernard Haitink en de Berliner Philharmoniker. De opwindende stukken van de Japanners Takemitsu en Hosokawa bieden een kijkje in de rijke Japanse hedendaagse klassieke muziek. Ook op het programma staan twee prachtige symfonische werken van Richard Strauss: Till Eulenspiegels lustige Streiche en de suite uit Der Rosenkavalier.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Kyoto Symphony Orchestra

  Junichi Hirokami - dirigent

  Mihoko Fujimura - mezzosopraan

  Programma

  Takemitsu - Three Film Scores

  Hosokawa - Klage

  R. Strauss - Till Eulenspiegels lustige Streiche, op. 28

  R. Strauss - Suite uit 'Der Rosenkavalier', op. 59

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.