Lahav Shani met Rhapsody in Blue in Amerikaans programma

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 16 augustus 2017 | 20:00- 21:40 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Lahav Shani - piano/dirigent

  Programma

  Ives - The Unanswered Question

  Weill - Tweede symfonie

  Gershwin - Rhapsody in Blue

  Bernstein - Symphonic Dances (uit 'West Side Story')

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Lahav Shani
  Vanaf 2018 is Lahav Shani chef-dirigent bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In de Robeco SummerNights krijgt u alvast een bijzonder voorproefje. Shani leidt zijn nieuwe ‘troupe’ in een Amerikaans getint concert. En wat is er Amerikaanser dan een hele smeltkroes aan muziekstijlen? Van jazz tot latin: alles komt samen in Bernsteins Symphonic Dances uit West Side Story.

  Gershwin
  Al even veelzijdig is Gershwins Rhapsody in Blue. Een portret van het New Yorkse stadsleven, vol drukte en late avonden, waarin gelachen en gemijmerd wordt. Lahav Shani dirigeert niet alleen, maar speelt ook de virtuoze pianopartij. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt ook Kurt Weills Tweede symfonie. Geschreven op de drempel van zijn verhuizing naar de Verenigde Staten. Een theatraal en fantasierijk werk, waarin ADHD-passages afwisselen met de onvermijdelijke melancholie van de emigrant. De première vond in 1935 plaats, hier in Het Concertgebouw. De opening is vanavond voor een moderne Amerikaanse klassieker: Ives' sferische The Unanswered Question.

  Lees alvast de toelichting bij dit concert

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met dirigent Lahav Shani in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Lahav Shani - piano/dirigent

  Programma

  Ives - The Unanswered Question

  Weill - Tweede symfonie

  Gershwin - Rhapsody in Blue

  Bernstein - Symphonic Dances (uit 'West Side Story')

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.