Lisa Batiashvili, Sjostakovitsj en Bruckner bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

Programmawijziging d.d. 10-03-2017: Dirigent Vladimir Jurowski heeft afgezegd voor dit concert. Hij wordt vervangen door Michał Nesterowicz. Kaartkopers worden geïnformeerd.
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Michał Nesterowicz - dirigent

  Lisa Batiashvili - viool

  Programma

  Sjostakovitsj - Eerste vioolconcert in a, op. 77

  Bruckner - Eerste symfonie in c, WAB 101

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Lisa Batiashvili
  Artist in Residence Lisa Batiashvili schittert in één van de meest indringende vioolconcerten van het repertoire. Sjostakovitsj componeerde zijn Eerste vioolconcert tijdens de Grote Zuivering waarmee Stalin heel wat kunstenaars monddood maakte en durfde het pas na diens dood te publiceren. Batiashvili noemt het 'heel dramatische muziek, die me na aan het hart ligt omdat ik in Georgië met die klanken ben opgegroeid. Ik kan de angst en de eenzaamheid van de mensen in de Sovjet-Unie nog voelen – wat je als kind ondergaat vergeet je nooit.'

  Bruckner
  Ook Bruckner componeerde tegen de verdrukking in, maar zonder gevaar voor eigen leven – al kreeg hij wel een zenuwinzinking van de giftige kritieken op zijn werk. Bruckner was zijn tijd vooruit; hij maakte nog nét mee dat zijn symfonieën als meesterwerken werden herkend. De Eerste noemde hij liefkozend 'mijn dekselse meid'. Het is zijn levendigste symfonie.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Michał Nesterowicz - dirigent

  Lisa Batiashvili - viool

  Programma

  Sjostakovitsj - Eerste vioolconcert in a, op. 77

  Bruckner - Eerste symfonie in c, WAB 101

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas