Liza Ferschtman en vrienden: van Brahms tot Franck

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 12 december 2015 | 20:15- 22:15 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Severin von Eckardstein - piano

  Liza Ferschtman - viool

  Franziska Hölscher - viool

  Nils Mönkemeyer - altviool

  Danjulo Ishizaka - cello

  Programma

  Brahms - Klarinettrio in a, op. 114

  Prokofjev - Sonate in C, op. 56

  Rachmaninoff - Eerste trio élégiaque in g

  Franck - Pianokwintet in f

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Liza Ferschtman
  Violiste Liza Ferschtman wil nooit vóór de muziek staan, zei ze in een interview. De componist en zijn werk, het samenwerken met musici: het is allemaal belangrijker dan zijzelf. In die geest brengt Ferschtman vandaag muzikale vrienden uit allerlei hoeken samen op één podium. Als duo en trio, en met z'n vijven in Francks Pianokwintet. Een werk met een enorme emotionele kracht of, zoals Francks collega Lalo zei: een explosie. In de bladmuziek wemelt het van de 'ppp’s' en 'fff’s': zo zacht of juist zo luid mogelijk.

  Severin von Eckardstein
  Een van Ferschtmans gasten is meesterpianist Severin von Eckardstein. U hoort de twee, samen met cellist Danjulo Ishizaka, in Rachmaninoffs Eerste trio élégiaque. Rachmaninoff modelleerde zijn werk op een trio van de kort daarvoor overleden Tsjaikovski. Ook te horen is Prokofjevs Sonate in C voor twee violen, en een bewerking voor altviool, cello en piano van Brahms' warme Klarinettrio. In allerlei samenstellingen hoort u vanavond de mooiste kamermuziek.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Severin von Eckardstein - piano

  Liza Ferschtman - viool

  Franziska Hölscher - viool

  Nils Mönkemeyer - altviool

  Danjulo Ishizaka - cello

  Programma

  Brahms - Klarinettrio in a, op. 114

  Prokofjev - Sonate in C, op. 56

  Rachmaninoff - Eerste trio élégiaque in g

  Franck - Pianokwintet in f

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.