Liza Ferschtman in Sibelius’ Vioolconcert

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 12 augustus 2017 | 20:00- 21:55 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Symfonieorkest Vlaanderen

  Jan Latham-Koenig - dirigent

  Liza Ferschtman - viool

  Programma

  Sibelius - Delen uit 'Pelléas et Mélisande', op. 46
  Sibelius - Vioolconcert in d, op. 47
  pauze
  Tsjaikovski - Tweede symfonie in c, op. 17 'Kleinrussische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bekijk ook de video 'Het verhaal van', waarin Liza Ferschtman vertelt over Sibelius' Vioolconcert

  Liza Ferschtman
  ‘Uiterlijk kalm, maar van binnen vurig brandend’, zo speelde Liza Ferschtman volgens Trouw Sibelius’ Vioolconcert. Het was 2006, de avond dat Ferschtman de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs kreeg. Inmiddels zijn we ruim een decennium verder en wordt Ferschtman wereldwijd geroemd. Sibelius’ Vioolconcert is nog altijd even grillig, en vereist nog altijd een diep-persoonlijke inzet. Van het etherische, mystieke begin tot de duizelingwekkende finale. Hoe Ferschtmans Sibelius nu klinkt, hoort u vanavond.

  Sibelius en Tsjaikovski
  Het Symfonieorkest Vlaanderen speelt daarnaast delen uit de suite Pelléas et Mélisande, eveneens van Sibelius. Net als Debussy en Fauré was hij geïnspireerd door dit tragische verhaal over een verboden liefde. Mélisande wordt verliefde op Pelléas, de broer van haar echtgenoot. Hun geheime ontmoetingen pakken fataal uit. Vrolijker is Tsjaikovski’s Tweede symfonie. Hierin verwerkte hij volksmuziek uit ‘Klein Rusland’, zoals de Oekraïne in zijn tijd heette. Al dansend zakken we af langs de Wolga.

  Lees alvast de toelichting bij dit concert

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met violiste Liza Ferschtman in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Symfonieorkest Vlaanderen

  Jan Latham-Koenig - dirigent

  Liza Ferschtman - viool

  Programma

  Sibelius - Delen uit 'Pelléas et Mélisande', op. 46
  Sibelius - Vioolconcert in d, op. 47
  pauze
  Tsjaikovski - Tweede symfonie in c, op. 17 'Kleinrussische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.