LUDIQUE! lebt Leander

Koorzaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 19 november 2017 | 20:15- 21:50 | Koorzaal | World of Ludique
 • Musici & Programma

  Musici

  Martijn Mulders - zang

  Gerald Drent - zang

  Karin Pagmár - zang

  Paul Tijink - piano

  Programma

  Een hommage aan Zarah Leander. Met de meest spraakmakende en populaire liederen, maar ook met enkele vergeten parels uit Leanders rijke oeuvre.

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  LUDIQUE! lebt Leander
  LUDIQUE! lebt Leander is een unieke hommage aan Zarah Leander, de van oorsprong Zweedse actrice en zangeres die zou uitgroeien tot een van de grootste filmsterren die de Duitse UFA (een befaamde Duitse filmstudio) ooit gekend heeft. Haar unieke stemgeluid, prachtige melodieën en vaak dubbelzinnige teksten maken haar tot de ware diva van het Duitse Chanson. Tijdens dit unieke concert ter ere van Zarah Leanders 110e geboortejaar bezingen de heren van LUDIQUE! de meest spraakmakende en populaire liederen, maar ook enkele vergeten parels uit haar rijke oeuvre. Laat uw oor en oog gestreeld worden door de glamour, melodieën en teksten van toen, in het heden beleefd en gezongen door twee jonge heren.

  Gerald Drent, Martijn Mulders en Karin Pagmár
  Pers en publiek loven de eigenzinnige theatraliteit, de androgyne verschijningen en de muzikale bewerkingen waarin de warme bas-baritonstem van Gerald Drent en Martijn Mulders’ heldere, lyrische tenorstem samensmelten en u mee terug nemen naar de gloriedagen van het Duitse Chanson. Exclusief voor dit concert worden zij bijgestaan door operazangeres Karin Pagmár. De eveneens in Zweden geboren contra-alt lijkt een ware incarnatie van Zarah Leander met haar diepe, warme stemgeluid en expressieve bühne-présence en is een veelgevraagd artiest op de internationale concert- en theaterpodia. Zo was zij onlangs nog als soliste te horen tijdens de concerten ter ere van het 100-jarig jubileum van de UFA, waar zij naast het repertoire van Zarah Leander ook talloze andere UFA-filmmelodieën ten gehore mocht brengen.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Martijn Mulders - zang

  Gerald Drent - zang

  Karin Pagmár - zang

  Paul Tijink - piano

  Programma

  Een hommage aan Zarah Leander. Met de meest spraakmakende en populaire liederen, maar ook met enkele vergeten parels uit Leanders rijke oeuvre.

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.