Maestro Jules Onthult: Beethovens Vijfde symfonie

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 14 maart 2017 | 20:15- 22:05 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  Jules van Hessen - dirigent en gastheer

  Programma

  Beethoven - Vijfde symfonie in c, op. 67

  Beethoven - Finale: Allegro (uit 'Vijfde symfonie in c', op. 67) (toegift)

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Maestro Jules Onthult
  Op één avond alles te weten komen over een absoluut meesterwerk? Dat kan tijdens Maestro Jules Onthult. Deze avond het meesterwerk met misschien wel het beroemdste begin van allemaal: Beethovens Vijfde symfonie (inderdaad, die van pa-pa-pa-paaaam!). Vóór de pauze ontrafelt Jules analytisch en anekdotisch het werk en speelt het orkest cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Het geheel wordt ondersteund door de beelden op een groot projectiescherm boven het orkest. Elk fragment krijgt zo zijn eigen herkenningsbeeld. Na de pauze volgt het hele stuk en blijken de beelden de loop van de muziek zo te verduidelijken dat er voor de luisteraar veel meer te beleven valt. Ofwel: je beleeft de muziek met andere oren!

  Beethovens Vijfde symfonie
  Klopt het noodlot aan, in dat beroemde begin van Beethovens Vijfde symfonie? Misschien. In dat geval doet de componist niet open: dit beroemdste aller klassieke werken is vooral een triomf. Van het leven op de dood, van het licht op het donker, van de muziek op al het andere. Waarom is het stuk zo bekend geworden, wat is er zo bijzonder aan, maar ook: waarom is het begin een uitdaging voor elke dirigent? Dat zijn vragen waar Maestro Jules het antwoord op weet. En natuurlijk ook: hoe komt het dat we de Vijfde van Beethoven met vrijheid associëren? Trouwens niet alleen het begin van deze symfonie is uniek, ook ontdekt u wat er zo apart is aan de manier waarop de symfonie eindigt.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  Jules van Hessen - dirigent en gastheer

  Programma

  Beethoven - Vijfde symfonie in c, op. 67

  Beethoven - Finale: Allegro (uit 'Vijfde symfonie in c', op. 67) (toegift)

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.