Magda Mendes presenteert Oliveiras

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Donderdag 16 november 2017 | 21:00- 22:30 | Kleine Zaal | Magda Mendes
 • Musici & Programma

  Musici

  Magda Mendes - zang

  Ward Veenstra - gitaar

  Udo Demandt - percussie

  Brandt Attema - bastrombone

  Remko de Landmeter - fluit

  Bart de Kater - klarinet

  Maripepa Contreras Gámez - hobo

  Daniel Garrido Iglesias - fagot

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Magda Mendes
  Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, schrijft liedjes die stem willen geven aan verhalen die nog niet eerder verteld zijn. Haar muziek roept een gevoel op van diepgang, van weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering. Deze avond presenteert Magda Mendes in de Kleine Zaal aan het Amsterdamse publiek haar derde album Oliveiras. Op dit nieuwe album zingt ze over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

  Ward Veenstra en Udo Demandt
  Gitarist en medecomponist Ward Veenstra laat de luisteraars kennismaken met diverse Portugese snaarinstrumenten, die er voor zullen zorgen dat het publiek meegenomen wordt op de door Magda bezongen reis door Portugal. Percussionist Udo Demandt schildert onderweg de kleurrijke ritmische landschappen met zijn unieke verzameling Mediterraanse instrumenten. Om het filmische karakter van het programma te completeren, zullen enkele gerenommeerde Nederlandse kamermusici hun opwachting maken.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Magda Mendes - zang

  Ward Veenstra - gitaar

  Udo Demandt - percussie

  Brandt Attema - bastrombone

  Remko de Landmeter - fluit

  Bart de Kater - klarinet

  Maripepa Contreras Gámez - hobo

  Daniel Garrido Iglesias - fagot

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.