Marc Albrecht leidt Bruckners Vierde symfonie

Grote Zaal

Zaterdag 16 juni 2018 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 32,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Marc Albrecht - dirigent

  Bertrand Chamayou - piano

  Programma

  Mendelssohn - Tweede pianoconcert in d, op. 40

  Bruckner - Vierde symfonie in Es 'Romantische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bruckners Vierde symfonie
  De bijnaam van Bruckners Vierde symfonie, de ‘Romantische’, komt van de componist zelf. Hij verwees daarmee naar de ode aan de natuur die hij in het orkestwerk brengt. En dan vooral het Oostenrijkse landschap. Met warm koper en hoorngeschal roept Bruckner een beeld op van vruchtbare bergweides en spiegelende meren. Vandaag is de Vierde symfonie in handen van dirigent Marc Albrecht.

  Marc Albrecht
  Marc Albrecht kreeg Bruckner met de paplepel ingegoten door zijn vader, eveneens dirigent. ‘De magie van Bruckner zit hem in de epische dimensies van zijn muziek’, vertelt Albrecht in een interview. Met het Nederlands Philharmonisch Orkest werkt hij al enige tijd aan een Bruckner-cyclus. Daarnaast is vanavond de Franse pianist Bertrand Chamayou te gast. Hij speelt Mendelssohns reflectieve Tweede pianoconcert, dat gaandeweg steeds zonniger en gelukzaliger wordt.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 40,00 € 32,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Marc Albrecht - dirigent

  Bertrand Chamayou - piano

  Programma

  Mendelssohn - Tweede pianoconcert in d, op. 40

  Bruckner - Vierde symfonie in Es 'Romantische'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.