Maria João Pires en Ashot Khachatourian: Mozart

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 12 september 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Orkest van de Achttiende Eeuw

  Maria João Pires - fortepiano/leiding

  Ashot Khachatourian - fortepiano

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 35 in D, KV 385 'Haffner'

  Mozart - Twintigste pianoconcert in d, KV 466

  Beethoven - Vierde pianoconcert in G, op. 58

  J.S. Bach - Sonatina (uit 'Cantate 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit'', BWV 106) (arr. G. Kurtág) (toegift)

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Maria João Pires en Ashot Khachatourian
  Een van ’s werelds beroemdste pianisten, Maria João Pires, komt tegenwoordig zelden alleen. Pires maakt er een punt van jong talent naar voren te schuiven. Met haar Partitura project streeft ze naar een onzelfzuchtige dynamiek tussen artiesten van uiteenlopende generaties. Hiermee hoopt Pires een alternatief te bieden voor een wereld waarin competitiviteit een steeds grotere rol gaat spelen. Pires neemt in het kader van het Partitura project vandaag haar leerling Ashot Khachatourian mee. Deze Armeniër, winnaar van vele prestigieuze prijzen, wordt door Pires poëtisch omschreven: ‘Een waarheid, een kracht, een energie, een passie, een talent zonder grenzen’. Kortom: ‘Een waar musicus’.

  Beethoven en Mozart
  Met het Orkest van de Achttiende Eeuw brengen Pires en Khachatourian stukken van Mozart en Beethoven. Van Mozart klinken de Symfonie nr. 35, met de bijnaam ‘Haffner’, en het Twintigste pianoconcert. Een stormachtig en spannend werk, dat vaak gespeeld werd door de jonge pianist Beethoven. Van hem kiest Pires het royale Vierde pianoconcert. Verschillende samenstellingen van instrumentgroepen geven elk deel een andere kleur. Pas in het slot komt iedereen triomferend samen.

  Partitura Project
  Dit concert maakt deel uit van het Partitura Project. Dit project is een initiatief van een collectief van artiesten. Zij buigen zich over hun rol en verantwoordelijkheid in de samenleving, een samenleving waarin fundamentele waarden in een crisis lijken te zijn beland. Een verantwoordelijkheid van esthetische, ethische, sociale, pedagogische en spirituele aard. Het collectief streeft naar een grotere en meer open dialoog tussen de verschillende vormen van kunst en wetenschap, om zo bij te dragen aan een betere verstandhouding tussen de mens en zijn omgeving.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Orkest van de Achttiende Eeuw

  Maria João Pires - fortepiano/leiding

  Ashot Khachatourian - fortepiano

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 35 in D, KV 385 'Haffner'

  Mozart - Twintigste pianoconcert in d, KV 466

  Beethoven - Vierde pianoconcert in G, op. 58

  J.S. Bach - Sonatina (uit 'Cantate 'Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit'', BWV 106) (arr. G. Kurtág) (toegift)

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.