Maria Milstein in Bruchs Eerste vioolconcert

Grote Zaal

Zaterdag 27 januari 2018 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 32,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Residentie Orkest

  Giancarlo Guerrero - dirigent

  Maria Milstein - viool

  Programma

  Chatsjatoerjan - Maskerade suite

  Bruch - Eerste vioolconcert in g, op. 26

  Sibelius - Tweede symfonie in D, op. 43

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Bruchs Eerste vioolconcert
  Bruchs populairste werk is vandaag in handen van de begenadigde violiste Maria Milstein. Zij treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische Joseph Joachim, aan wie Bruch het Eerste vioolconcert opdroeg. ‘In verering’, schreef hij erop, maar Joachim streepte dat door. ‘In vriendschap’, maakte hij ervan. Het Eerste vioolconcert is melodieus en fantasierijk – soms voelt het zelfs bijna improvisatorisch.

  Maria Milstein
  Maria Milstein oogst vrijwel zonder uitzondering vijf sterren voor alles wat ze aanpakt. Vanavond is dat Bruchs Eerste vioolconcert, waarin de Edison-winnares soleert bij het Residentie Orkest. Op de bok staat dirigent Giancarlo Guerrero, die ook een stuk kiest van een van zijn lievelingscomponisten. In Sibelius’ Tweede symfonie spreekt de componist een lichter palet aan dan voor hem gebruikelijk. Van Chatsjatoerjan klinkt de Maskerade Suite. Vijf hoogst originele en levendige dansen.

  Nederlandse Muziekprijs
  Tijdens dit concert krijgt violiste Maria Milstein de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 40,00 € 32,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Residentie Orkest

  Giancarlo Guerrero - dirigent

  Maria Milstein - viool

  Programma

  Chatsjatoerjan - Maskerade suite

  Bruch - Eerste vioolconcert in g, op. 26

  Sibelius - Tweede symfonie in D, op. 43

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.