Masaaki Suzuki leidt Mozarts roerende Mis in c

Grote Zaal

Dinsdag 29 mei 2018 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 27,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Bach Collegium Japan

  Masaaki Suzuki - dirigent

  Carolyn Sampson - sopraan

  Olivia Vermeulen - sopraan

  Zachary Wilder - tenor

  Dominik Wörner - bas

  Programma

  J. Haydn - Symfonie nr. 48 in C 'Maria Theresia'

  Mozart - Mis in c, KV 427

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Masaaki Suzuki
  Masaaki Suzuki brengt barokmuziek naar Japan én de rest van de wereld. Ruim een kwart eeuw geleden richtte de dirigent, klavecinist en organist het Bach Collegium Japan op. Dat heeft inmiddels een imponerend repertoire opgebouwd dat verder reikt dan Bach alleen. Vandaag dirigeert Suzuki Mozarts roerende Mis in c. Een werk waarmee dirigent en ensemble al furore maakten. Zo wonnen ze met hun opname van deze mis in 2017 een Gramophone Award!

  Mozart
  Zoals veel componisten werkte Mozart vaak in opdracht van de kerk. Die wilde graag korte, toegankelijke stukken, in een rap tempo aangeleverd. Een uitweg zocht Mozart in zijn Mis in c. De mis der missen, waarin hij een volledig spectrum van emoties aanboorde. Tragiek, verlangen, jubelstemmingen, drieste kracht, spiritualiteit – álle aspecten van het geloof. Helemaal af zou de Mis in c niet komen, maar evengoed is hij monumentaal. Suzuki’s uitvoeringen houden musici én publiek op het puntje van hun stoel.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 72,00
  Rang 1 Standaard € 60,00
  Rang 2 Standaard € 54,00
  Rang 3 Standaard € 39,00
  Rang 4 Standaard € 27,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Bach Collegium Japan

  Masaaki Suzuki - dirigent

  Carolyn Sampson - sopraan

  Olivia Vermeulen - sopraan

  Zachary Wilder - tenor

  Dominik Wörner - bas

  Programma

  J. Haydn - Symfonie nr. 48 in C 'Maria Theresia'

  Mozart - Mis in c, KV 427

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.