Matthäus-Passion door Ton Koopman en Amsterdam Baroque

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Concertorganisatie:
The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir
Woensdag 9 april 2014 | 19:30- 22:35 | Grote Zaal | The Amsterdam Baroque Orchestra & Choir
 • Musici & Programma

  Musici

  Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

  Ton Koopman - dirigent

  Hana Blazíková - sopraan

  Maarten Engeltjes - countertenor

  Tilman Lichdi

  Jörg Dürmüller - tenor

  Falko Hönisch - bariton, christus

  Klaus Mertens - bas

  Programma

  J.S. Bach - Matthäus-Passion, BWV 244

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Matthäus-Passion
  Vanavond kunt u na lange tijd weer genieten van de Matthäus-Passion onder leiding van de nestor van de Barokmuziek, Ton Koopman. Samen met zijn onvolprezen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir voert hij dit absolute hoogtepunt uit de Barokmuziek uit. Niet eerder dan in Bachs Matthäus werd het lijdensverhaal zo krachtig, indringend en meeslepend verteld. De beeldende voordracht van de Evangelist, de aangrijpende en intieme aria's zoals Erbarme Dich, de krachtige, soms zelfs agressieve en donderende commentaren in de koren, de emoties van Christus, het is er allemaal.

  Ton Koopman
  Al sinds het begin van zijn onderzoeken naar en uitvoeringen van de Barokmuziek neemt de Matthäus-Passion bij Ton Koopman een bijzondere plaats in. Hij deed veel onderzoek naar het werk, onder meer in samenwerking met het Bach Archiv Leipzig. De inzichten die dit opleverde, verwerkt Ton Koopman in zijn uitvoeringen, die door velen als internationaal toongevend worden beschouwd. In de indrukwekkende lijst van barokke werken die Ton Koopman met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir heeft uitgevoerd, neemt Bachs Matthäus-Passion een speciale plek in.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Amsterdam Baroque Orchestra & Choir

  Ton Koopman - dirigent

  Hana Blazíková - sopraan

  Maarten Engeltjes - countertenor

  Tilman Lichdi

  Jörg Dürmüller - tenor

  Falko Hönisch - bariton, christus

  Klaus Mertens - bas

  Programma

  J.S. Bach - Matthäus-Passion, BWV 244

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.