Maxim Rysanov & friends met Bachs Goldberg-variaties

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 22 november 2017 | 20:15- 21:50 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 30,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Boris Brovtsyn - viool

  Maxim Rysanov - altviool

  Kristina Blaumane - cello

  Programma

  J.S. Bach - Goldberg-variaties, BWV 988 (arr. D. Sitkovetsky)

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Maxim Rysanov
  Een van de meest gevraagde altviolisten ter wereld, Maxim Rysanov, speelt vanavond J.S. Bach. En dat is altijd weer een uitdaging, vertelt hij in The Strad. Zijn repetities beginnen langzaam. Pas na drie dagen, als zijn lichaam een beetje gewend is, gaat hij sneller. Op de zesde oefendag begint het erop te lijken. Vandaag brengt Rysanov twee van zijn grootste muziekvrienden mee voor een bijzonder trio. Met de Russische violist Boris Brovtsyn en de Letse celliste Kristina Blaumane speelt hij Bach.

  Bach
  Bachs Goldberg-variaties zijn oorspronkelijk geschreven voor klavier. Het verhaal is bekend: een rijke graaf met slaapproblemen zou hebben gevraagd om louterende muziek. Om letterlijk en figuurlijk bij weg te dromen. Violist en componist Dmitry Sitkovetsky maakte in de jaren tachtig een zeer succesvolle bewerking voor strijktrio. En de uitwisseling van harmonieën en klankkleuren door viool, alt en cello geven nog meer expressie. Rysanov, Brovtsyn en Blaumane is daarmee juist een trio om bij wakker te blijven.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 48,00 € 40,00 € 30,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Boris Brovtsyn - viool

  Maxim Rysanov - altviool

  Kristina Blaumane - cello

  Programma

  J.S. Bach - Goldberg-variaties, BWV 988 (arr. D. Sitkovetsky)

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.