Meesterpianist Luïs Rabello met Braziliaanse Paganini-variaties

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 29 maart 2015 | 14:00- 16:15 | Kleine Zaal | Luïs Fabiano Rabello
 • Musici & Programma

  Musici

  Luïs Fabiano Rabello - piano

  Programma

  Beethoven - Veertiende sonate in cis, op. 27, nr. 2 'Mondschein'

  Beethoven - Sonate nr. 32 in c, op. 111

  Gnattali - Three Waltzes 'Vaidosas'

  Ravel - Gaspard de la nuit

  Rabello - Paganini Variations in Brazilian Style

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Luïs Fabiano Rabello
  In Brazilië werd hij gezien als een wonderkind: pianist Luïs Fabiano Rabello. Toen hij als jongetje van acht een concert gaf, zei de Braziliaanse componist Radames Gnattali: dat jongetje moet mijn pianowerk opnemen. Vijfentwintig jaar later is dit een feit. Na het uitbrengen van de cd Radames Gnattali in 2014 tourde Luïs Fabiano Rabello door Nederland en Brazilië. Nu speelt Rabello een gedeelte van zijn nieuwe cd Beethoven Sessions. Ravello studeerde aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou en vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Rotterdam, waar hij met een 10 summa cum laude afstudeerde. Tijdens dit palmpasenconcert speelt Rabello werken van Beethoven, Chopin, Gnattali, Ravel, én zijn eigen Paganini-variaties in Braziliaanse stijl.

  Paganini-variaties in Braziliaanse stijl
  Het beroemde thema uit Paganini’s Capriccio nr. 24 is door veel componisten gebruikt. Om er een paar te noemen: Brahms, Rachmaninoff en Lutoslawski maakten variaties op het thema. Rabello gebruikt in zijn variaties ritmische elementen uit de Braziliaanse muziek. Het resultaat is een gekruide en geestige kijk op Paganini.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Luïs Fabiano Rabello - piano

  Programma

  Beethoven - Veertiende sonate in cis, op. 27, nr. 2 'Mondschein'

  Beethoven - Sonate nr. 32 in c, op. 111

  Gnattali - Three Waltzes 'Vaidosas'

  Ravel - Gaspard de la nuit

  Rabello - Paganini Variations in Brazilian Style

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.