Menahem Pressler en Schumann Kwartet spelen Franck

Kleine Zaal

Zaterdag 7 april 2018 | 20:15- 22:35 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 34,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Schumann Kwartet

  Menahem Pressler - piano

  Programma

  Tsjaikovski - Derde strijkkwartet in es, op. 30

  Franck - Pianokwintet in f

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Menahem Pressler
  In zijn lange, imposante carrière heeft pianist Menahem Pressler grote solo-optredens altijd afgewisseld met kamermuziek. Ruim een halve eeuw was hij de motor van het legendarische Beaux Arts Trio. De laatste jaren werkt Pressler met diverse jonge gezelschappen, zoals vandaag het Duitse Schumann Kwartet. ‘Musiceren is delen wat je hebt meegemaakt’, zei Pressler in een interview. En daar gaat hij zo lang mogelijk mee door.

  Schumann Kwartet
  De drie broers Mark, Erik en Ken Schumann vormen samen met violiste Liisa Randalu het Schumann Kwartet. Het ensemble heeft een breed repertoire, en wordt geprezen om zijn expressie. Het speelt vandaag twee werken vol drama. Allereerst Tsjaikovski’s Derde strijkkwartet, vervolgens samen met Menahem Pressler Francks gepassioneerde Pianokwintet. Dat is berucht om zijn uitersten in dynamiek: van ultrazacht tot dwingend luid.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 54,00 € 45,00 € 34,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Schumann Kwartet

  Menahem Pressler - piano

  Programma

  Tsjaikovski - Derde strijkkwartet in es, op. 30

  Franck - Pianokwintet in f

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.