Met Gustavo Gimeno naar Dvořáks ‘Nieuwe wereld’

Grote Zaal

 • Gustavo Gimeno © Simon van Boxtel
 • Radio Filharmonisch Orkest © Ronald Knapp
Concertorganisatie:
AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw
Zondag 8 oktober 2017 | 11:00- 12:00 | Grote Zaal | AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw | Vanaf € 21,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  Gustavo Gimeno - dirigent

  Programma

  Ives - Central Park in the Dark

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Dvořák
  De Tsjechische componist Antonín Dvořák reisde enige tijd door Amerika, om te gaan wonen in New York. Daar verwerkte hij zijn indrukken in de Negende symfonie. ‘De nieuwe wereld’, zo kennen we het werk ook. Maar Dvořák stopte evenveel ‘nieuwe’ als ‘oude’ wereld in zijn symfonie. Tegenover het enorme Amerika, met zijn vele culturen, staat steeds zijn thuis: Europa, de Bohemen. Muziek uit die beide werelden klinkt door in de Negende. Vandaag hoort u Dvořáks meest geliefde werk, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest.

  Gustavo Gimeno
  Gustavo Gimeno begon zijn loopbaan hier in Amsterdam, als slagwerker in het Koninklijk Concertgebouworkest. Een invalbeurt voor Mariss Jansons was de vliegende start van een totaal nieuwe carrière, als dirigent. Nu is Gimeno terug met het Radio Filharmonisch Orkest. Als opmaat voor Dvořák klinkt een groot bewonderaar van de componist: Charles Ives. Zijn feeërieke Central Park in the Dark verklankt een zomernacht in New York. In de groene oase van het park klinken zachtjes stadsgeluiden door.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 27,00 € 24,00 € 21,00
  CJP € 18,00 € 18,00 € 18,00
  Kinderen € 18,00 € 18,00 € 18,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 27,00
  Standaard Rang 2 € 24,00
  Standaard Rang 3 € 21,00
  CJP Rang 1 € 18,00
  CJP Rang 2 € 18,00
  CJP Rang 3 € 18,00
  Kinderen Rang 1 € 18,00
  Kinderen Rang 2 € 18,00
  Kinderen Rang 3 € 18,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Voorprogramma

   Bezoek het gratis voorprogramma van Het Zondagochtend Concert. Om 10.00 uur presenteert Hans van den Boom in de Spiegelzaal live het gelijknamige AVROTROS Radio 4-programma. Meer informatie over het radioprogramma Spiegelzaal.

  • Brunch

   Na afloop van Het Zondagochtend Concert, of voorafgaand aan een matinee, bieden wij u de mogelijkheid om uitgebreid in Het Concertgebouw te brunchen. Het uitgebreide warme en koude brunchbuffet kost € 26. Iets te vieren? Inclusief champagne kost de brunch € 34. Meer informatie over de brunch

  • Rondleiding

   Ontdek de backstage-geheimen van Het Concertgebouw tijdens een rondleiding voorafgaand aan Het Zondagochtend Concert. De rondleiding begint om 9.30 uur, duurt een uur, en kost € 10 per persoon.

  • Sunday Bakery: croissant en smoothie

   Voorafgaand aan dit Zondagochtend Concert kunt u in de Beatrixfoyer genieten van de Sunday Bakery, met heerlijke croissants, pains au chocolat en andere zoetigheden. Bestel eenvoudig vooraf een croissant met een smoothie voor € 3,50 per persoon.

  • Sunday Bakery: croissant en prosecco

   Voorafgaand aan dit Zondagochtend Concert kunt u in de Beatrixfoyer genieten van de Sunday Bakery, met heerlijke croissants, pains au chocolat en andere zoetigheden. Bestel eenvoudig vooraf een croissant met prosecco voor € 6 per persoon.

 • Musici

  Radio Filharmonisch Orkest

  Gustavo Gimeno - dirigent

  Programma

  Ives - Central Park in the Dark

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.