Mischa Maisky 70! Met Martha Argerich en Janine Jansen

Grote Zaal

Wijziging d.d. 17 januari: Het programma van dit concert is gewijzigd. In plaats van Tsjaikovski worden werken van Mendelssohn en Schumann uitgevoerd. Kaartkopers worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Maandag 29 januari 2018 | 20:15- 21:45 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 34,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Martha Argerich - piano

  Janine Jansen - viool

  Mischa Maisky - cello

  Programma

  Beethoven - Sonate in D, op. 102, nr. 2

  Sjostakovitsj - Tweede pianotrio in e, op. 67

  R. Schumann - Eerste sonate in a, op. 105

  Mendelssohn - Eerste pianotrio in d, op. 49

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Mischa Maisky, Martha Argerich en Janine Jansen
  Cellist Mischa Maisky wordt zeventig en viert dat uiteraard ook op het podium. In een bijzonder trio met Martha Argerich en Janine Jansen kiest hij werken die hem dierbaar zijn. Naar eigen zeggen pakte Maisky de cello op in het jaar dat hij stopte met roken: ‘Ik was acht’. Sindsdien heeft de leerling van Rostropovitsj nooit meer een sigaret aangeraakt. Zijn loopbaan omspant vele jaren, genres en continenten. Vandaag schetst hij een beeld van zijn muziekleven, vergezeld door twee van zijn beste concertvrienden.

  Sjostakovitsj, Mendelssohn, Schumann en Beethoven
  Mischa Maisky slaat vanavond de handen ineen met twee vaste samenwerkingspartners: pianiste Martha Argerich en violiste Janine Jansen. Gedrieën brengen ze Sjostakovitsj ontroerende Tweede pianotrio. En Mendelssohns Eerste pianotrio, een poëtisch, levenslustig werk met een prachtig zingende cellopartij voor Maisky. De grootste fan van Mendelssohns trio was misschien wel Robert Schumann. Hij noemde het een ‘uitzonderlijk mooie compositie die onze klein- en achterkleinkinderen nog jaren zal plezieren’. Van Schumann zelf spelen Janine Jansen en Martha Argerich de eigenzinnige Eerste sonate. Mischa Maisky opent de avond met Beethovens Sonate in D, opus 102.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 90,00
  Rang 1 Standaard € 75,00
  Rang 2 Standaard € 68,00
  Rang 3 Standaard € 49,00
  Rang 4 Standaard € 34,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Martha Argerich - piano

  Janine Jansen - viool

  Mischa Maisky - cello

  Programma

  Beethoven - Sonate in D, op. 102, nr. 2

  Sjostakovitsj - Tweede pianotrio in e, op. 67

  R. Schumann - Eerste sonate in a, op. 105

  Mendelssohn - Eerste pianotrio in d, op. 49

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

Bijbehorende cursus:

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.