Nederlands Blazers Ensemble: Rameau+

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 13 november 2016 | 20:15- 21:45 | Kleine Zaal | Nederlands Blazers Ensemble
 • Musici & Programma

  Musici

  Nederlands Blazers Ensemble

  Programma

  Rameau - Les Boréades (bew. W. van Merwijk)

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Nederlands Blazers Ensemble
  De blazers voegen met Les Boréades een klassieker toe aan de reeks zogenaamde Plus-concerten. Artistiek leider en hoboïst Bart Schneemann maakt op zijn geheel eigen, originele wijze het publiek deelgenoot van zijn passie voor het stuk, aan de hand van Rameau’s handgeschreven partituur.

  Rameau's Les Boréades
  Waarom werd Rameau’s Les Boréades, een verhaal over de goden van de Noorderwind, de wind die de klokken doet luiden, tijdens zijn leven wel gerepeteerd, maar nooit uitgevoerd? Lag het stuk politiek gevoelig, was de muziek te moeilijk of kwam het omdat het theater afbrandde? Wat de reden ook was: Les Boréades raakte in de vergetelheid en kwam pas twee eeuwen later, in 1963, weer bovendrijven. Vreemd toch, want Rameau’s 'symphonie imaginaire' is een onvergetelijk meesterwerk. Beeldend, levendig en meeslepend.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Nederlands Blazers Ensemble

  Programma

  Rameau - Les Boréades (bew. W. van Merwijk)

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.