Openingsconcert: Tsjaikovski’s Vioolconcert

Grote Zaal

 • Alena Baeva © Vladimir Shirokov
 • Alexandre Bloch © Sebastian Ene
 • Düsseldorfer Symphoniker © Susanne Dierens
Concertorganisatie:
AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw
Zondag 3 september 2017 | 11:00- 12:00 | Grote Zaal | AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw | Vanaf € 21,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Düsseldorfer Symphoniker

  Alexandre Bloch - dirigent

  Alena Baeva - viool

  Programma

  Tsjaikovski - Vioolconcert in D, op. 35

  Tsjaikovski - Romeo en Julia, fantasie-ouverture naar Shakespeare in b

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Openingsconcert
  De muziek van Tsjaikovski garandeert een betoverende opening van een nieuw en veelzijdig seizoen Het Zondagochtend Concert. De expressieve violiste Alena Baeva, afkomstig uit Kazachstan, speelt Tsjaikovski’s Vioolconcert. Een overweldigend stuk, vol virtuoos vuurwerk, maar ook bedachtzame momenten. Tsjaikovski schreef het op een reis door Zwitserland. Het resultaat klinkt zowel Russisch (de emoties!) als Europees (de lyriek!).

  Tsjaikovski
  De Düsseldorfer Symphoniker voeren daarnaast Tsjaikovski’s Fantasie-ouverture Romeo en Julia uit. Eigenlijk meer een symfonisch gedicht, ingefluisterd door het werk van Shakespeare. Niets past beter bij wat ik in muziek wil, schreef Tsjaikovski over het verhaal van Romeo en Julia. ‘Geen koningen, geen marsen, geen saaie massieve opera. Alleen maar liefde, liefde, liefde!’

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 27,00 € 24,00 € 21,00
  CJP € 18,00 € 18,00 € 18,00
  Kinderen € 18,00 € 18,00 € 18,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 27,00
  Standaard Rang 2 € 24,00
  Standaard Rang 3 € 21,00
  CJP Rang 1 € 18,00
  CJP Rang 2 € 18,00
  CJP Rang 3 € 18,00
  Kinderen Rang 1 € 18,00
  Kinderen Rang 2 € 18,00
  Kinderen Rang 3 € 18,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Voorprogramma

   Bezoek het gratis voorprogramma van Het Zondagochtend Concert. Om 10.00 uur presenteert Hans van den Boom in de Spiegelzaal live het gelijknamige AVROTROS Radio 4-programma. Meer informatie over het radioprogramma Spiegelzaal.

  • Brunch

   Na afloop van Het Zondagochtend Concert, of voorafgaand aan een matinee, bieden wij u de mogelijkheid om uitgebreid in Het Concertgebouw te brunchen. Het uitgebreide warme en koude brunchbuffet kost € 26. Iets te vieren? Inclusief champagne kost de brunch € 34. Meer informatie over de brunch

  • Rondleiding

   Ontdek de backstage-geheimen van Het Concertgebouw tijdens een rondleiding voorafgaand aan Het Zondagochtend Concert. De rondleiding begint om 9.30 uur, duurt een uur, en kost € 10 per persoon.

  • Sunday Bakery: croissant en smoothie

   Voorafgaand aan dit Zondagochtend Concert kunt u in de Beatrixfoyer genieten van de Sunday Bakery, met heerlijke croissants, pains au chocolat en andere zoetigheden. Bestel eenvoudig vooraf een croissant met een smoothie voor € 3,50 per persoon.

  • Sunday Bakery: croissant en prosecco

   Voorafgaand aan dit Zondagochtend Concert kunt u in de Beatrixfoyer genieten van de Sunday Bakery, met heerlijke croissants, pains au chocolat en andere zoetigheden. Bestel eenvoudig vooraf een croissant met prosecco voor € 6 per persoon.

 • Musici

  Düsseldorfer Symphoniker

  Alexandre Bloch - dirigent

  Alena Baeva - viool

  Programma

  Tsjaikovski - Vioolconcert in D, op. 35

  Tsjaikovski - Romeo en Julia, fantasie-ouverture naar Shakespeare in b

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.