Pavel Haas Kwartet: Dvořák en Ravel

Kleine Zaal

Woensdag 29 november 2017 | 20:15- 21:45 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 29,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Pavel Haas Kwartet

  Programma

  Stravinsky - Concertino

  Ravel - Strijkkwartet in F

  Dvořák - Veertiende strijkkwartet in As, op. 105

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Pavel Haas Kwartet
  Weinig ensembles klinken zó eigen als het Pavel Haas Kwartet. Het Tsjechische viertal wordt internationaal geroemd om zijn rijke timbre. Vandaag laat het Pavel Haas Kwartet dat horen in drie heel verschillende stukken. Te beginnen met Stravinsky’s Concertino, een kort maar krachtig werk voor strijkkwartet. Daarnaast hoort u Ravel en Dvořák.

  Dvořák
  Voor hun opnamen van enkele Dvořák-kwartetten won het Pavel Haas Kwartet de Gramophone Award 2015. De jury prees hoezeer het ensemble laat horen dat het uit vier gelijkwaardige individuen bestaat. ‘Tegelijkertijd kun je nauwelijks geloven dat het er maar vier zijn, zo intens is hun geluid.’ Een werk waarin die kwaliteit zeker naar voren komt, is Dvořáks Veertiende strijkkwartet. Expressief, vrolijk en zeker in het slotdeel bijna orkestraal. Van Ravel speelt het Pavel Haas Kwartet het elegante, achttiende-eeuws-getinte Strijkkwartet in F.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 46,00 € 38,00 € 29,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Pavel Haas Kwartet

  Programma

  Stravinsky - Concertino

  Ravel - Strijkkwartet in F

  Dvořák - Veertiende strijkkwartet in As, op. 105

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.