Pintscher, Debussy, Escher en Takemitsu bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

Vrijdag 2 februari 2018 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest | Vanaf € 23,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Matthias Pintscher - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Nederlands Kamerkoor

  Programma

  Escher - Passacaglia, op. 10 'In memoriam Willem Pijper'

  Pintscher - Mar'eh (Nederlandse première)

  Takemitsu - Twill by Twilight

  Debussy - Nocturnes, L. 91

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Pintscher
  Matthias Pintscher debuteert als gastdirigent bij het Concertgebouworkest met een zinnenstrelend programma: Westerse en Japanse verfijning komen samen in de muziek van Debussy, Escher, Takemitsu en Pintscher zelf.

  Debussy, Escher, Takemitsu en Pintscher
  De Nocturnes van Debussy verwijzen naar de door Japanse prentkunst beïnvloede schilderijen van Whistler. Debussy’s kleurrijke ‘impressionisme’ had op zijn beurt grote invloed op Rudolf Escher, wiens Passacaglia voor orkest het concert opent, en op Toru Takemitsu, de meest vooraanstaande Japanse componist van de twintigste eeuw. De verfijnde orkestkleuren van zijn Twill by Twilight drukken het moment vlak na zonsondergang uit, ‘when twilight turns to darkness’. Pintscher verzorgt met het orkest de Nederlandse première van zijn eigen vioolconcert Mar’eh, een zoektocht naar puurheid in vorm en gedachte. Soliste is Leila Josefowicz, die al enkele keren grote indruk maakte bij het Concertgebouworkest.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 48,00 € 23,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Voorprogramma

   Voorafgaand aan dit concert houdt Maarten Beirens om 19.15 uur een inleiding in de Koorzaal. Deze inleiding kunt u gratis bezoeken, u heeft wel een aparte toegangskaart nodig. Deze kunt u direct online meebestellen of bestellen via de Concertgebouwlijn: 0900 671 83 45 (€ 1 per gesprek, dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur).

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  Matthias Pintscher - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Nederlands Kamerkoor

  Programma

  Escher - Passacaglia, op. 10 'In memoriam Willem Pijper'

  Pintscher - Mar'eh (Nederlandse première)

  Takemitsu - Twill by Twilight

  Debussy - Nocturnes, L. 91

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.