Portugals belangrijkste fadista: Mariza

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 12 augustus 2015 | 20:00- 21:30 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Mariza

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Mariza
  De Mozambikaanse Mariza groeide op in Lissabon, te midden van fadokroegen. Al die melancholieke Portugese liederen vormden haar tot wie ze nu is. ‘Ik begrijp mezelf door fado te zingen.’ Inmiddels doet deze diva van de fado dat op bijna alle continenten, met zeer veel succes. Mariza is met afstand de belangrijkste Portugese stem sinds Amália Rodrigues. Vorig jaar verscheen een Best of-album. Drie jaar terug vierde ze grote successen in Nederland. Nu is ze, exclusief in Het Concertgebouw, terug!

  Fado
  De term fado verwijst naar fatum - het lot. En inderdaad, fado’s zijn vaak melancholiek en herfstig. Maar ook hoopvol en hartstochtelijk. Mariza pleitte er bij UNESCO voor om de fado als officieel cultuurgoed te laten vastleggen. Ze slaagde daarin in 2011. Zelf blijft ze de belangrijkste ambassadeur van de poëtische Portugese volksmuziek.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Mariza

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.