Prokofjev en Knussen bij het Concertgebouworkest

Grote Zaal

wijziging d.d. 20 november: in plaats van het Celloconcert van Lutoslawski zal het Vioolconcert van Knussen uitgevoerd worden. Violiste Leila Josefowicz zal in dit concert soleren.
Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 15 december 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest
Zondag 17 december 2017 | 14:15- 16:00 | Grote Zaal | Het Koninklijk Concertgebouworkest
 • Musici & Programma

  Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  James Gaffigan - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Programma

  Verbey - Invitation to a Beheading

  Knussen - Vioolconcert, op. 30

  Prokofjev - Suite uit 'Romeo en Julia', op. 64

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Leila Josefowicz speelt Knussen
  Dirigent James Gaffigan debuteert bij het Concertgebouworkest met delen uit Romeo en Julia van Sergei Prokofjev, voorafgegaan door werken van Theo Verbey en Oliver Knussen. Leila Josefowicz soleert in Knussens Vioolconcert, waarmee ze in 2004 ook bij het orkest debuteerde. Alles draait om de virtuoze soloviool, die als een koorddanser boven een steeds veranderend klanklandschap lijkt te balanceren, om uit te komen in een even sprankelende als clowneske finale. Mede dankzij Josefowicz is Knussens Vioolconcert uitgegroeid tot een repertoirestuk.

  Prokofjev
  Sergej Prokofjev componeerde in 1935 bijzonder beeldende, kleurrijk georkestreerde balletmuziek voor Shakespeares beroemde liefdesverhaal Romeo en Julia. Uit frustratie dat het maar niet lukte het ballet in première te laten gaan, bewerkte Prokofjev de originele balletpartituur tot twee orkestsuites (plus later nog één) en een set pianotranscripties. De componist dirigeerde en speelde zijn suites zo veel hij kon, en dat had succes. Eind 1938 ging zijn ballet Romeo en Julia alsnog in première. In hetzelfde jaar verscheen Vladimir Nabokovs roman Uitnodiging voor een onthoofding, dat Theo Verbey zeventig jaar later inspireerde tot een prachtig georkestreerd werk.

  Rondleiding Entrée
  Voorafgaand aan het concert op 15 december organiseert jongerenvereniging Entrée voor haar leden om 18:15 een gratis rondleiding door Het Concertgebouw. Wil je hierbij zijn en ben je onder de 35? Word dan lid van Entrée

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Koninklijk Concertgebouworkest

  James Gaffigan - dirigent

  Leila Josefowicz - viool

  Programma

  Verbey - Invitation to a Beheading

  Knussen - Vioolconcert, op. 30

  Prokofjev - Suite uit 'Romeo en Julia', op. 64

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

ING en UNILEVER "Global Partners of RCO Amsterdam"

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.