Prokofjevs symfonieën en Harriet Krijgh in Sjostakovitsj

Grote Zaal

Zaterdag 10 maart 2018 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 32,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Lahav Shani - dirigent

  Harriet Krijgh - cello

  Programma

  Prokofjev - Eerste symfonie in D, op. 25 'Klassieke'

  Sjostakovitsj - Eerste celloconcert in Es, op. 107

  Prokofjev - Vijfde symfonie in Bes, op. 100

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Prokofjev
  De twee bekendste symfonieën van Prokofjev in één concert. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, geleid door zijn nieuwe chef Lahav Shani, speelt een Russisch programma. Dat begint met Prokofjevs Eerste symfonie. Die kreeg de bijnaam ‘Klassieke’ om verschillende redenen. De componist hoopte een klassieker te hebben geschreven én hij verwerkte allerlei klassieke elementen in het werk. Hij imiteert onder meer de rococo-stijl, tegelijkertijd gracieus en met veel humor. De veel latere Vijfde symfonie laat een heel andere Prokofjev horen. Getekend door het leven, bezorgd over de Tweede Wereldoorlog.

  Harriet Krijgh
  Sjostakovitsj’ Eerste celloconcert is een absolute favoriet van topcelliste Harriet Krijgh. ‘Vooral het tweede deel. Dat voelt voor mij als een sneeuwlandschap. Als speler moet je de schoonheid én koude erin verwerken’, vertelt ze. Sjostakovitsj laat zich van zijn meest rusteloze kant horen in het soloconcert, dat vol spanning zit. In het obsessieve slot gooit hij alle remmen los.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 40,00 € 32,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  Lahav Shani - dirigent

  Harriet Krijgh - cello

  Programma

  Prokofjev - Eerste symfonie in D, op. 25 'Klassieke'

  Sjostakovitsj - Eerste celloconcert in Es, op. 107

  Prokofjev - Vijfde symfonie in Bes, op. 100

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.