Ray Chen speelt Mendelssohns Vioolconcert

Grote Zaal

Woensdag 2 augustus 2017 | 20:00- 21:40 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Würth Philharmoniker

  Dennis Russell Davies - dirigent

  Ray Chen - viool

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 32 in G, KV 318

  Mendelssohn - Vioolconcert in e, op. 64

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Ray Chen en Mendelssohn
  Het vioolspel van Ray Chen maakt nogal wat los bij de recensenten. Deze winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd wordt ‘magnetisch’ genoemd, ‘overrompelend’, hij heeft ‘de concentratie van een bokser’. De Australische virtuoos doorleeft de werken die hij speelt, en brengt ze vol passie over op de zaal. Vandaag in een van de meest geliefde vioolconcerten, dat van Mendelssohn.

  Dvořáks Nieuwe wereld
  Dvořáks Negende symfonie, 'Uit de Nieuwe Wereld', wordt gespeeld door een gloednieuw orkest. Voor het eerst in Het Concertgebouw: de Würth Philharmoniker. Een Duits orkest dat zijn motto van Bernstein leende: muziek maken onder vrienden. Een warm bad voor Ray Chen, die met Mendelssohns Vioolconcert een hoeksteen van het repertoire kiest. Gramophone prees zijn imponerende beheersing, ook in de lange expressiebogen die Mendelssohn van hem vraagt.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met violist Ray Chen in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

 • Musici

  Würth Philharmoniker

  Dennis Russell Davies - dirigent

  Ray Chen - viool

  Programma

  Mozart - Symfonie nr. 32 in G, KV 318

  Mendelssohn - Vioolconcert in e, op. 64

  Dvořák - Negende symfonie in e, op. 95 'Uit de Nieuwe Wereld'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.