Renaud Capuçon speelt en dirigeert Mozart

Grote Zaal

Vrijdag 25 augustus 2017 | 20:00- 22:05 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Festival Strings Lucerne

  Daniel Dodds - viool/leiding

  Renaud Capuçon - viool/leiding

  Programma

  Grieg - Holberg suite, op. 40

  Mozart - Vioolconcert in D, KV 218

  Elgar - Serenade in e, op. 20

  Mozart - Symfonie nr. 29 in A, KV 201

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Renaud Capuçon
  Renaud Capuçon is op dezelfde dag jarig als Mozart. Daar wees iedereen hem al op toen hij een kleuter was. Misschien heeft hij daarom wel een speciale band met Mozart. Vandaag geeft Capuçon hem de hoofdrol in een concert waarin hij soleert, maar ook de Festival Strings Lucerne dirigeert. Op het programma staat onder meer Mozarts Vioolconcert in D. Een zeer vrolijk werk, waarin de speelse viool geregeld het orkest bijna ontglipt.

  Mozart
  Vrij kort voor het Vioolconcert in D schreef Mozart zijn Symfonie nr. 29. Eveneens een werk vol humor, dat laat horen hoe de jonge componist zich al schrijvend vermaakte. Violist Daniel Dodds leidt bovendien de Festival Strings Lucerne in Elgars Serenade in E. Een van de eerste populair geworden werken van de componist. Elgar brak maar niet door in de muziekwereld, maar dirigeerde wel allerhande amateurensembles. Deze beeldschone Serenade ontstond voor de lokale Ladies' Orchestral Class. Elgar zelf was eindelijk eens tevreden met zijn werk, dat hij ‘lekker strijkerig’ vond klinken.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met violist Renaud Capuçon in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Festival Strings Lucerne

  Daniel Dodds - viool/leiding

  Renaud Capuçon - viool/leiding

  Programma

  Grieg - Holberg suite, op. 40

  Mozart - Vioolconcert in D, KV 218

  Elgar - Serenade in e, op. 20

  Mozart - Symfonie nr. 29 in A, KV 201

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.