Rimski-Korsakovs Sheherazade, Joseph Moog in Chopin

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 19 juli 2017 | 20:00- 21:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  philharmonie zuidnederland

  Dmitri Liss - dirigent

  Joseph Moog - piano

  Programma

  Chopin - Tweede pianoconcert in f, op. 21

  Rimski-Korsakov - Sheherazade, op. 35 'Symfonische suite naar Duizend-en-één-nacht'

  Chopin - Trois Nocturnes, op. 15 (toegift) Nr 2

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Joseph Moog
  Het liefst speelt pianist Joseph Moog romantische, technisch veeleisende stukken. En met succes. De jonge Duitser verovert de laatste jaren de muziekwereld. Brahms, Liszt, Beethoven: Moog laat hun meest complexe werken klinken alsof ze zo uit hem vloeien. ‘Van buiten lijk ik rustig, maar binnen in mij kolkt een vulkaan’, zei hij in een interview. Onlangs bracht Moog zijn tiende album uit, met daarop sonates van Chopin. Vandaag maakt hij een uitstap naar diens Tweede pianoconcert.

  Chopin
  In zijn Tweede pianoconcert toonde het pianowonder Chopin zich een dichter in muziek. Het concert is van een ideale perfectie, vond Franz Liszt. ‘Met een expressie die dan weer straalt van licht, en dan weer vol is van tedere pathos.’ De philharmonie zuidnederland speelt ook Rimski-Korsakovs Sheherazade, een kleurrijke orkestsuite naar de vertellingen van Duizend-en-één-nacht.

  Lees hier alvast de toelichting bij dit concert.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  philharmonie zuidnederland

  Dmitri Liss - dirigent

  Joseph Moog - piano

  Programma

  Chopin - Tweede pianoconcert in f, op. 21

  Rimski-Korsakov - Sheherazade, op. 35 'Symfonische suite naar Duizend-en-één-nacht'

  Chopin - Trois Nocturnes, op. 15 (toegift) Nr 2

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.