Russisch programma met Boris Giltburgs Rachmaninoff

Grote Zaal

Zondag 27 augustus 2017 | 20:00- 22:20 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Residentie Orkest

  Boris Giltburg - piano

  Nicholas Collon - dirigent

  Programma

  Humperdinck - Vorspiel (uit 'Hans en Grietje')

  Rachmaninoff - Tweede pianoconcert in c, op. 18

  Tsjaikovski - Vierde symfonie in f, op. 36

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Boris Giltburg speelt Rachmaninoff
  Pianist Boris Giltburg brengt zichzelf en de luisteraar vandaag terug naar zijn moederland. U hoort twee Russische componisten, met allereerst Rachmaninoff. Diens Tweede pianoconcert werd opgedragen aan zijn hypnotherapeut, die hem van zijn 'writer’s block' afhielp. ‘Je zult beginnen aan je concert’, had de arts hem bezworen. ‘Het werkproces zal met een grote eenvoud verlopen.’ En inderdaad, het Tweede pianoconcert dient zich enorm vloeiend aan. Maar dan wel vloeiend op een volstrekt originele manier, die alleen Rachmaninoff kon bedenken. Giltburgs uitvoeringen van Rachmaninoff worden geprezen om hun kracht. Hart en hoofd komen samen, schreef Gramophone.

  Tsjaikovski
  Het Residentie Orkest wordt gedirigeerd door zijn aanstaande chef (vanaf september 2018) Nicholas Collon. Hij leidt na de pauze nóg een hart-hoofd-werk, Tsjaikovski’s Vierde symfonie. Een muzikale blik op zijn eigen leven, het noodlot, en de hoop voor de toekomst. De start van dit concert is voor Hänsel und Gretel. Engelbert Humperdinck maakte een opera over hun avonturen in het toverbos. Het Residentie Orkest speelt het vrolijke Vorspiel, vol spanning en sensatie.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Residentie Orkest

  Boris Giltburg - piano

  Nicholas Collon - dirigent

  Programma

  Humperdinck - Vorspiel (uit 'Hans en Grietje')

  Rachmaninoff - Tweede pianoconcert in c, op. 18

  Tsjaikovski - Vierde symfonie in f, op. 36

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.