Scherpdenkers: Arthur Japin en Silbersee

Kleine Zaal

Wist u dat u dit concert nú al kunt bestellen als onderdeel van de keuzeserie van de Eigen Programmering van Het Concertgebouw? meer informatie
Woensdag 20 december 2017 | 20:15- 21:45 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Arthur Japin

  Silbersee

  Romain Bischoff - leiding

  Jörg Brinkmann - cello

  Programma

  D. Lang - the little match girl passion

  Brinkmann - nieuw werk

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Scherpdenkers
  Ook dit seizoen presenteren Muziekgebouw Eindhoven en Het Concertgebouw weer vijf avonden Scherpdenkers. Sprekers die hout snijden, musici die de blik nog meer focussen. Vandaag met een van Nederlands meest geliefde auteurs, Arthur Japin, en muziektheaterhuis Silbersee. Zij brengen verhalen, bespiegelingen en muziek omtrent hoop, twijfel en troost. U hoort onder meer een kamerversie van David Langs the little match girl passion. Lang won een Pulitzer Prize met zijn eigenzinnige en mystieke versie van Andersens sprookje.

  Arthur Japin
  In zijn vaak op historische feiten gebaseerde romans onderzoekt Arthur Japin de grens tussen waarheid en verhaal. Tussen gevoel en verstand. Voor Scherpdenkers spitst hij zich toe op de thema’s hoop, twijfel en troost. Niet dogmatisch, maar prikkelend en persoonlijk. Cellist Jörg Brinkmann vervlecht een eigen compositie met de teksten van Japin.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Musici

  Arthur Japin

  Silbersee

  Romain Bischoff - leiding

  Jörg Brinkmann - cello

  Programma

  D. Lang - the little match girl passion

  Brinkmann - nieuw werk

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.