Schubert en Mozart in handen van het Doric Kwartet

Kleine Zaal

Zaterdag 26 augustus 2017 | 20:00- 22:20 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 28,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Doric Kwartet

  Programma

  Britten - Derde strijkkwartet, op. 94

  Mozart - Strijkkwartet in Bes, KV 589 'Pruisisch'

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Kwartetten van Schubert, Mozart en Britten
  Drie strijkkwartetten, drie keer uit het laatste levensjaar van de componisten: Mozart, Schubert en Britten. Dat ziet er op papier somberder uit dan het in werkelijkheid klinkt. Het Britse Doric Kwartet speelt drie heel verschillende afsluitingen van een loopbaan. Te beginnen met Mozart, die zijn Strijkkwartet in Bes hoopte te verkopen aan keizer Friedrich Wilhelm II. Die was een fervent cellist. Vandaar wellicht de beeldschone, zangerige partij voor cello in dit lichthartige kwartet.

  Doric Kwartet
  Het Doric Kwartet houdt het genre jong en vitaal, schreef de Washington Post. Bijvoorbeeld door hun bijzondere combinaties van repertoire. Ook Schuberts emotionele Strijkkwartet in G zit vol schoonheid en hoop. Het Doric Kwartet speelt verder Brittens Derde strijkkwartet. Een heel expressief werk, dat tegelijkertijd lyrisch en sereen is. Drie componisten die kiezen voor het licht.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 42,00 € 35,00 € 28,00
  CJP € 42,00 € 28,00 € 28,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 42,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 28,00
  CJP Rang 1 € 42,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 28,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Doric Kwartet

  Programma

  Britten - Derde strijkkwartet, op. 94

  Mozart - Strijkkwartet in Bes, KV 589 'Pruisisch'

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.