Canto ostinato met o.a. Polo de Haas en Hannes Minnaar

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Vrijdag 10 februari 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Polo de Haas - piano

  Hannes Minnaar - piano

  Kees Wieringa - piano

  Arielle Vernède - piano

  Gerard Bouwhuis - piano

  Programma

  Ten Holt - Canto ostinato

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Canto ostinato
  Inmiddels is het een prachtige traditie: Simeon ten Holts Canto ostinato in februari in Het Concertgebouw. Vanavond is het alweer voor het vijfde jaar op rij dat het beroemdste Nederlandse klassieke stuk klinkt in de Grote Zaal. Zo weet de Canto, geschreven in de jaren zeventig, steeds weer nieuw publiek voor zich te winnen. Met Canto ostinato componeerde Simeon ten Holt een toegankelijk, bijna hypnotiserend werk, dat de luisteraar elke keer weer opnieuw meeneemt en verrast. Een werk in uitvoering ook: niets ligt precies vast. De uitvoerders leiden elkaar, met voortdurend oog- en oorcontact, door het werk heen.

  Polo de Haas, Hannes Minnaar en anderen
  Op het podium neemt een vijftal bijzondere pianisten plaats. Onder hen is Polo de Haas, voor wie het deze avond precies 54 jaar geleden is dat hij zijn debuut maakte in de Grote Zaal. Maar ook de jonge pianist Hannes Minnaar, die dit jaar zijn eigen Spotlight-serie in Het Concertgebouw heeft. En achter de andere drie vleugels nemen drie door de wol geverfde vertolkers van Ten Holts werk plaats: Gerard Bouwhuis, Arielle Vernède en Kees Wieringa.

  Interview met Polo de Haas
  Na afloop van dit concert interviewt Mieke van der Weij pianist Polo de Haas in de Spiegelzaal. Dit gesprek is gratis toegankelijk op vertoon van uw concertkaart.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Polo de Haas - piano

  Hannes Minnaar - piano

  Kees Wieringa - piano

  Arielle Vernède - piano

  Gerard Bouwhuis - piano

  Programma

  Ten Holt - Canto ostinato

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.