Simone Lamsma in Mozarts ‘Turkse’ Vioolconcert in A

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 5 juli 2017 | 20:00- 21:50 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 25,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Essener Philharmoniker

  Tomáš Netopil - dirigent

  Simone Lamsma - viool

  Programma

  Weber - Ouverture (uit 'Der Freischütz', J 277, op. 77)

  Mozart - Vioolconcert in A, KV 219

  Dvořák - Achtste symfonie in G, op. 88

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Simone Lamsma
  Over de hele wereld krijgt violiste Simone Lamsma louter vijfsterrenrecensies. NRC prees onlangs de manier waarop de violiste zich sinds haar doorbraak blijft ontwikkelen. De krant noemde haar techniek en intonatie adembenemend. Vandaag laat Lamsma dat horen met de Essener Philharmoniker, in een ‘oosters’ getint programma.

  Mozart
  Mozarts Vioolconcert in A, een regelmatig terugkerende favoriet van Lamsma, heeft de bijnaam ‘Turks’. Daarmee wordt gedoeld op het slotdeel, vol exotische klankkleuren en percussie. Typisch Turks? Nee, dat niet. Eerder laat het zien wat de Oostenrijkers, die nogal eens streden met de Turken, voor oosters aanzagen. Wel echt Oosters, namelijk Boheems, is Dvořáks Achtste symfonie. In zijn ode aan het landelijk leven hoor je vogels en volksmuziek terugkomen. De start is voor Carl Maria von Weber. In Der Freischütz vormt het Boheemse landschap het decor voor allerhande liefdesperikelen. Vanavond hoort u de ouverture.

  Lees alvast de toelichting bij dit concert

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 43,00 € 35,00 € 25,00
  CJP € 43,00 € 28,00 € 25,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 43,00
  Standaard Rang 2 € 35,00
  Standaard Rang 3 € 25,00
  CJP Rang 1 € 43,00
  CJP Rang 2 € 28,00
  CJP Rang 3 € 25,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Naprogramma

   Robeco SummerNights Live!
   Geniet nog even na van het concert tijdens SummerNights Live! Met vanavond een ontmoeting met dirigent Tomáš Netopil en violist Simone Lamsma in de Pleinfoyer. Op vertoon van uw concertkaart is de toegang gratis. Meer informatie over Robeco SummerNights Live!

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Essener Philharmoniker

  Tomáš Netopil - dirigent

  Simone Lamsma - viool

  Programma

  Weber - Ouverture (uit 'Der Freischütz', J 277, op. 77)

  Mozart - Vioolconcert in A, KV 219

  Dvořák - Achtste symfonie in G, op. 88

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.