Simone Lamsma speelt Korngold, NJO met Petroesjka

Grote Zaal

Vrijdag 18 augustus 2017 | 20:00- 21:45 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 20,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Nationaal Jeugd Orkest

  Simone Lamsma - viool

  Mark Wigglesworth - dirigent

  Programma

  Wagner - Ouverture en Venusbergmuziek (uit 'Tannhäuser'), WWV 70

  Korngold - Vioolconcert in D, op. 35

  Stravinsky - Petroesjka

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Simone Lamsma
  Voorjaar 2017 staat voor Simone Lamsma in het teken van een lange tournee door Canada en de VS. Maar daarna is de zomer voor Nederland. De violiste soleert bij het Nationaal Jeugd Orkest, gedurende hun jaarlijkse Muziekzomer. Nederlands jong talent komt samen in een prachtig programma met Korngold in de schijnwerpers. Lamsma schittert in zijn lyrische Vioolconcert. Als geen ander brengt zij zowel de virtuositeit als de emotionele kracht van dit werk tot uiting.

  Stravinsky’s Petroesjka
  In Stravinsky’s Petroesjka brengt een vileine tovenaar drie poppen tot leven, om ze te exploiteren voor publiek. Vooral de strooien man Petroesjka heeft het niet makkelijk. Kon hij maar mens worden en in vrijheid de liefde beleven! Petroesjka is eigenlijk een ballet maar bevat ook in de suiteversie volop sprookjesachtig drama.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2 Rang 3
  Standaard € 36,00 € 29,00 € 20,00
  CJP € 36,00 € 23,00 € 20,00
  Prijstype Rang Prijs
  Standaard Rang 1 € 36,00
  Standaard Rang 2 € 29,00
  Standaard Rang 3 € 20,00
  CJP Rang 1 € 36,00
  CJP Rang 2 € 23,00
  CJP Rang 3 € 20,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Robeco Summer Restaurant

   In de prachtige Spiegelzaal serveren we u een heerlijk diner voorafgaand aan het concert. Voor twee gangen betaalt u € 32 per persoon, voor drie gangen € 39 (exclusief drankjes). Inloop vanaf 17.30 uur. Meer informatie over het Robeco Summer Restaurant

  • Aperol Spritz & Crostini

   Geniet in de pauze van het populaire Italiaanse aperitief Aperol Spritz: prosecco met spuitwater en de kruidige sinaasappellikeur Aperol. Uiteraard geserveerd met bijpassende crostini. In het Zomercafé voor € 9 per persoon. Als het concert geen pauze heeft, wordt de Aperol Spritz & Crostini na afloop geserveerd.

  • Drinks & Bites

   Na afloop van uw concert kunt u in het Zomercafé nog even napraten met een lekker drankje en een hartige snack. Voor de zomerse prijs van € 9 per persoon.

  • Rondleiding

   Ontdek de verhalen en de geschiedenis van Het Koninklijk Concertgebouw tijdens een (Nederlandstalige) rondleiding voorafgaand aan dit concert. Van 18.15 tot 19.15 uur. Kosten € 10 per persoon exclusief concertkaart.

 • Musici

  Nationaal Jeugd Orkest

  Simone Lamsma - viool

  Mark Wigglesworth - dirigent

  Programma

  Wagner - Ouverture en Venusbergmuziek (uit 'Tannhäuser'), WWV 70

  Korngold - Vioolconcert in D, op. 35

  Stravinsky - Petroesjka

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.