Sir Simon Rattle: afscheid van de Berliner Philharmoniker

Grote Zaal

Dinsdag 5 juni 2018 | 20:15- 22:35 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 61,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Berliner Philharmoniker

  Sir Simon Rattle - dirigent

  Programma

  Abrahamsen - Three Pieces for Orchestra (In opdracht van de Berliner Philharmoniker Foundation) (Nederlandse première)

  Bruckner - Negende symfonie in d

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Sir Simon Rattle
  Na vijftien fenomenale jaren neemt Sir Simon Rattle afscheid van de Berliner Philharmoniker. Maar niet zonder een passende slottournee. Rattle herneemt een van zijn favoriete werken, de Negende symfonie van Bruckner. Dit ‘onaffe’ laatste muziekstuk bleek na veel onderzoek niet zo onaf te zijn. Rattle’s opname met de Berliner Philharmoniker leverde in 2012 een heel nieuwe kijk op deze majestueuze compositie.

  Berliner Philharmoniker
  Naar goed gebruik nemen Sir Simon Rattle en de Berliner Philharmoniker een nieuw werk mee op tournee, in dit geval Three Pieces for Orchestra van Hans Abrahamsen. Dan volgt een stuk ‘dat zijn mysteries behoudt, hoeveel tijd je er ook mee doorbrengt’. Zo typeert Rattle Bruckners Negende symfonie. Zowel lichamelijk als geestelijk maakte de componist een crisis door, en dat hoor je. Dit is een man die niets te verliezen heeft, en alle muzikale middelen durft in te zetten. Soms transcendent, vaak overdonderend, en in alle opzichten revolutionair.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 162,00
  Rang 1 Standaard € 135,00
  Rang 2 Standaard € 122,00
  Rang 3 Standaard € 88,00
  Rang 4 Standaard € 61,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Berliner Philharmoniker

  Sir Simon Rattle - dirigent

  Programma

  Abrahamsen - Three Pieces for Orchestra (In opdracht van de Berliner Philharmoniker Foundation) (Nederlandse première)

  Bruckner - Negende symfonie in d

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.