Strauss’ Heldenleben en Dvořáks Celloconcert

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zaterdag 14 januari 2017 | 20:15- 22:10 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Marc Albrecht - dirigent

  Narek Hakhnazaryan - cello

  Programma

  Dvořák - Celloconcert in b, op. 104

  R. Strauss - Ein Heldenleben, op. 40

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Strauss
  Wie is de ‘held’ in Richard Strauss’ Ein Heldenleben? Hijzelf niet, beweerde de componist desgevraagd. Geïnspireerd door Beethovens Derde symfonie, de 'Eroica', schreef hij zijn symfonisch gedicht over een soort universeel heldendom. Waarin je voor- en tegenstanders tegenkomt, hevige gevechten, en de rust van de vrede. Strauss droeg het op aan Willem Mengelberg en het Concertgebouworkest. Nu is Ein Heldenleben terug in Amsterdam, bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

  Dvořák
  Voorafgaand aan Strauss dirigeert Marc Albrecht Dvořáks prachtige Celloconcert. Dat bijna een symfonie is: het samenspel tussen cellist Narek Hakhnazaryan en orkest staat centraal. Sterk verbonden aan het Celloconcert is Dvořáks grote liefde Josefina. Een oud-leerlinge, wier zus hij uiteindelijk trouwde. De mislukte liefde, en de decennia van ver verlangen die erop volgden, lijken door te klinken. Josefina was zwaar ziek en zou overlijden voor het Celloconcert af was.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Nederlands Philharmonisch Orkest

  Marc Albrecht - dirigent

  Narek Hakhnazaryan - cello

  Programma

  Dvořák - Celloconcert in b, op. 104

  R. Strauss - Ein Heldenleben, op. 40

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.