The Danish String Quartet speelt Beethoven

Kleine Zaal

Woensdag 30 mei 2018 | 20:15- 22:35 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 29,00
 • Musici & Programma

  Musici

  The Danish String Quartet

  Programma

  J. Haydn - Eerste strijkkwartet in Bes, op. 1, nr. 1

  Mendelssohn - Tweede strijkkwartet in a, op. 13

  Beethoven - Strijkkwartet in a, op. 132

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  The Danish String Quartet
  Drie Denen en een Noor vormen samen het succesvolle The Danish String Quartet. En dat doen ze weliswaar beroepsmatig, maar vooral ook voor hun plezier, zeggen de vier. De Danish-mannen spelen de grote kwartetten, maar soms ook folk bij een kampvuurtje. Dat hopen ze vol te houden tot ze in 2060 het wereldrecord ‘langstlopend strijkkwartet’ kunnen veroveren.

  Beethoven
  Vandaag kiest The Danish String Quartet voor Beethovens Strijkkwartet in a, een majestueus werk vol grote gebaren. Het roerende langzame derde deel wijdde Beethoven aan God, als dank voor een recent ziekteherstel. Ook Mendelssohn is heel persoonlijk in zijn Tweede strijkkwartet. Hij baseerde zijn compositie op een liefdeslied van eigen hand. Het resultaat is lyrisch, spontaan en openhartig. Van Haydn klinkt het Eerste strijkkwartet, oorspronkelijk uitgegeven als een ‘kwartetdialoog’. Precies dat was het ook: een stuk voor een gelegenheidsgezelschap, bij een Oostenrijkse baron thuis. Haydn beweerde later ‘per ongeluk’ op deze manier het strijkkwartet te hebben ontdekt. Een genre dat hij in vele tientallen variaties groot zou maken.

 • Prijzen
  Rang 1+ Rang 1 Rang 2
  Standaard € 46,00 € 38,00 € 29,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  The Danish String Quartet

  Programma

  J. Haydn - Eerste strijkkwartet in Bes, op. 1, nr. 1

  Mendelssohn - Tweede strijkkwartet in a, op. 13

  Beethoven - Strijkkwartet in a, op. 132

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.