Ud Festival: Dhafer Youssef - Diwan of Beauty & Odd

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 2 november 2016 | 19:30- 22:45 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Dhafer Youssef - ud/zang

  Aaron Parks - piano

  Ben Williams - contrabas

  Justin Faulkner - drums

  Programma

  Dhafer Youssef - Diwan of Beauty & Odd

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Dhafer Youssef
  In samenwerking met het Ud Festival presenteert Het Concertgebouw de Tunesische ud-speler, zanger en componist Dhafer Youssef. Een grenzeloos musicus, die op zijn albums jazz, wereldmuziek en avant garde moeiteloos laat samensmelten tot een uniek en magisch geheel. Na het succes van zijn meest recente album Birds Requiem maakt hij dit najaar zijn debuut in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met zijn nieuwe project Diwan of Beauty & Odd. Dhafer Youssef neemt drie geweldige musici mee: pianist Aaron Parks, bassist Ben Williams en drummer Justin Faulkner.

  Ud Festival
  De ud is een bijzonder instrument. Een instrument dat bij uitstek de muzikale band tussen het Oosten en Westen symboliseert. Zo zijn zowel de luit als de gitaar afstammelingen van het instrument. Na het succes van festivals gewijd aan de ud in steden als Londen, Parijs en Amman, vindt er in oktober en begin november een Ud Festival plaats in Nederland. Op podia verspreid door het hele land hoort u de ud in al zijn veelzijdigheid.

  Voorprogramma: Amsterdams Andalusisch Orkest en Orchestre Temsamani
  Dit concert begint al om 19.30 uur met een voorprogramma door het Amsterdams Andalusisch Orkest en Orchestre Temsamani. Beide orkesten deelden al het podium in de succesvolle serie Nights of Ziryab. Deze avond staan improvisaties op de ud centraal. Amine Plahouane wordt binnen de Andalusische muzikale tradities van Noord-Afrika als het grootste talent beschouwd. Aan zijn zijde speelt maestro Mohamed Amine El Akrami, die tevens het programma heeft samengesteld, op de viool.

  In samenwerking met het Ud Festival

  Na afloop van dit concert bent u van harte welkom in de Zuidfoyer. Hier kunt u een drankje kopen en nog even gezellig napraten.

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Dhafer Youssef - ud/zang

  Aaron Parks - piano

  Ben Williams - contrabas

  Justin Faulkner - drums

  Programma

  Dhafer Youssef - Diwan of Beauty & Odd

  Dit concert heeft een pauze

Met dank aan:

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.