Utrechtsch Studenten Concert met Mahlers Tweede symfonie

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Dinsdag 17 januari 2017 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Utrechtsch Studenten Concert
 • Musici & Programma

  Musici

  Utrechtsch Studenten Concert

  Toonkunstkoor Utrecht

  Bas Pollard - dirigent

  Charlotte Houberg - sopraan

  Rosina Fabius - mezzosopraan

  Programma

  Mahler - Tweede symfonie in c 'Auferstehung'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Utrechtsch Studenten Concert
  Het Utrechtsch Studenten Concert, het meest verrassende studentenorkest van Nederland, brengt onder leiding van Bas Pollard de monumentale Tweede symfonie van Gustav Mahler. De solistenpartijen worden vertolkt door sopraan Charlotte Houberg en mezzosopraan Rosina Fabius. Toonkunstkoor Utrecht verzorgt het kooraandeel.

  Mahlers Tweede symfonie
  Mahlers Tweede symfonie, geschreven tussen 1888 en 1894, is een werk dat de dood (en wederopstanding) op een omvangrijke manier beschrijft. Het eerste deel van deze symfonie begon als een los werk, genaamd ‘Totenfeier’. Vijf jaar later componeerde Mahler er een tweede en derde deel bij. Een gedicht van Klopstock dat voorgedragen werd op de begrafenis van Hans von Bülow, een dierbare collega van Mahler, inspireerde hem plotsklaps voor het laatste deel van de symfonie. Mahler schreef: ‘Het besef sloeg in als de bliksem, en alles stond me compleet helder voor ogen’. Niet veel later voltooide hij de symfonie, waarbij hij ook nog zijn eigen korte lied ‘Urlicht’ toevoegde als voorlaatste deel.

  Houdt u van Mahler?
  Koop dan ook een kaartje voor Mahlers Derde symfonie met het VU-Orkest op 21 januari en ontvang 8 euro korting. Als u voor beide concerten kaarten bestelt, wordt de korting automatisch berekend.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend (niet van toepassing op de Gratis Lunchconcerten).

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Utrechtsch Studenten Concert

  Toonkunstkoor Utrecht

  Bas Pollard - dirigent

  Charlotte Houberg - sopraan

  Rosina Fabius - mezzosopraan

  Programma

  Mahler - Tweede symfonie in c 'Auferstehung'

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.