UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck: Strijd!

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Donderdag 19 juni 2014 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck
 • Musici & Programma

  Musici

  UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

  Libia Hernández - dirigent

  Theodor Sink - cello

  Programma

  H. Andriessen - Ricercare

  Saint-Saëns - Eerste celloconcert in a, op. 33

  Tsjaikovski - Vijfde symfonie in e, op. 64

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Theodor Sink
  De revolutionaire rebellie van Saint-Saëns' Eerste celloconcert werd geprezen door Sjostakovitsj en Rachmaninoff. Zij waardeerden het werk als het beste celloconcert ooit. Voorop in de strijd gaat de jonge topcellist Theodor Sink uit Estland, die al meerdere prestigieuze prijzen won en wordt geroemd vanwege zijn warme klank en natuurlijke expressiviteit. Theodor Sink laat Saint-Saëns’ liefde voor de cello virtuoos tot leven komen.

  Strijdlust en romantiek met Andriessen en Tsjaikovski 5
  Het Sweelinckorkest, het oudste orkest van Amsterdam, speelt Ricercare van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen. Met dit werk bevocht Andriessen de klassieke vorm van een ricercare. Laat u vervolgens meevoeren als het orkest uitpakt met de geliefde, romantische Vijfde symfonie van Tsjaikovski. Het stuk wordt ook wel 'Per aspera ad astra' - door strijd naar de sterren - genoemd. Door een muzikale strijd kan een sfeer van hemels schitterende sterren gecreëerd worden.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

  Libia Hernández - dirigent

  Theodor Sink - cello

  Programma

  H. Andriessen - Ricercare

  Saint-Saëns - Eerste celloconcert in a, op. 33

  Tsjaikovski - Vijfde symfonie in e, op. 64

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.