Valery Gergiev en Münchner Philharmoniker: Brahms

Grote Zaal

Woensdag 24 januari 2018 | 20:15- 22:00 | Grote Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering | Vanaf € 48,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Münchner Philharmoniker

  Valery Gergiev - dirigent

  Programma

  Brahms - Derde symfonie in F, op. 90

  R. Strauss - Ein Heldenleben, op. 40

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Valery Gergiev
  ‘Een relatief drukke man’, zei Valery Gergiev onlangs over zichzelf tegen Bachtrack. Een licht understatement misschien. Gergiev is vaste chef van een aantal orkesten, op een aantal verschillende continenten, en dirigeert daarnaast nog ‘los’. Sinds enige jaren is de Münchner Philharmoniker een van Gergievs favorieten. Bij dat orkest Richard Strauss dirigeren, stond al een tijdje op zijn verlanglijst. Nu is het zover.

  Münchner Philharmoniker
  Valery Gergiev dirigeert bij de Münchner Philharmoniker Richard Strauss’ Ein Heldenleben. Dit symfonisch gedicht gaat met grote passen door het leven van een held. In strijd en in rust. Strauss schreef het tijdens een verblijf in ‘gezonde plattelandslucht’. Diezelfde omstandigheden waren er ook bij het ontstaan van Brahms’ Derde symfonie. Brahms, een echte zomercomponist, schreef dit lyrische, soms melancholieke werk aan de Rijn. Een afwisseling van stemmingen in de handen van maestro Gergiev.

 • Prijzen
  Prijstype Rang Prijs
  Rang 1+ Standaard € 126,00
  Rang 1 Standaard € 105,00
  Rang 2 Standaard € 95,00
  Rang 3 Standaard € 69,00
  Rang 4 Standaard € 48,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Rondom uw bezoek

  Onderstaande extra’s kunt u direct meebestellen tijdens het online bestellen van uw concertkaarten, of via Mijn account nadat u uw concertkaarten heeft besteld.

  • Pauze-arrangement (hartig)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje naar keuze en nootjes en olijven serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50 per persoon.

  • Pauze-arrangement (zoet)

   Reserveer online alvast uw pauze-arrangement. Voor € 5 per persoon is er in het Café een tafeltje voor u gereserveerd waar we u een drankje en taartje naar keuze serveren. Met champagne kost dit pauze-arrangement € 14,50.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Münchner Philharmoniker

  Valery Gergiev - dirigent

  Programma

  Brahms - Derde symfonie in F, op. 90

  R. Strauss - Ein Heldenleben, op. 40

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.