Van Keulen en Brautigam in prikkelend programma

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Zondag 11 januari 2015 | 14:15- 15:40 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Isabelle van Keulen - viool

  Ronald Brautigam - piano

  Programma

  Ravel - Sonate in G

  Pärt - Fratres

  Prokofjev - Eerste sonate in f, op. 80

  Sjostakovitsj - Prelude in f, op. 34, nr. 18 (toegift)

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Ronald Brautigam
  Pianist Ronald Brautigam, die dit seizoen zijn zestigste verjaardag viert, vormt al vele jaren een duo met violiste Isabelle van Keulen. Het ‘winning team’ nam diverse cd’s op. Waaronder een album met werk van Prokofjev. Vandaag spelen ze zijn Eerste sonate, een duister, bijna agressief stuk. ‘Ik wil dat de mensen uit hun stoel springen als ze het horen’, aldus de componist.

  Isabelle van Keulen
  Vrolijker is Ravels Sonate in G, waarin vooral Van Keulen haar bluesy kant kan aanspreken. Ravel liet zich inspireren door nieuwe Amerikaanse jazzstromingen. Zo uitbundig als Ravel is, zo minimalistisch klinkt Arvo Pärts Fratres. Hij noemt het zelf ‘tintinnabulation’, een woord uitgevonden door de schrijver Poe. Het verwijst naar de naklank van slaande klokken. Zoiets is Fratres: de uitwerking van enkele noten, steeds anders. ‘Een akkoord kan genoeg zijn, als je het mooi speelt.’ Laat dat maar over aan Brautigam en Van Keulen.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Isabelle van Keulen - viool

  Ronald Brautigam - piano

  Programma

  Ravel - Sonate in G

  Pärt - Fratres

  Prokofjev - Eerste sonate in f, op. 80

  Sjostakovitsj - Prelude in f, op. 34, nr. 18 (toegift)

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.