Viva Brasil: Caetano Veloso & Gilberto Gil

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Donderdag 25 juni 2015 | 20:15- 23:05 | Grote Zaal | Redondo
 • Musici & Programma

  Musici

  Gilberto Gil - vocals/gitaar

  Caetano Veloso - vocals/gitaar

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  Caetano Veloso & Gilberto Gil
  Het Viva Brasil Festival 2015 opent op 25 juni in de Grote Zaal van Het Concertgebouw met Caetano Veloso en Gilberto Gil: twee internationale iconen van de Braziliaanse muziek. 'Caetano & Gil' waren de leiders van de Tropicalista-beweging, die ontstond in de late jaren zestig in Brazilië tijdens de militaire dictatuur. Tropicalia leidde tot ingrijpende muzikale veranderingen, waaronder het mixen van traditionele Braziliaanse muziek met bossa nova en Amerikaanse popmuziek. Samen zijn Gilberto Gil en Caetano goed voor maar liefst 103 albums. Ze worden beschouwd als de invloedrijkste kunstenaars in de Braziliaanse muziek.

  Openingsavond Viva Brasil Festival 2015
  Viva Brasil, hét Braziliaanse muziekfestival van Amsterdam, begint met Caetano en Gil, een Europese primeur in Het Concertgebouw. Op 18 en 19 juli vervolgt het festival met een bruisend weekend in het Muziekgebouw aan ’t IJ met de beste Braziliaanse muziek. Gevestigde namen en nieuw talent bieden een exclusief topprogramma. Beleef Brazilië in Amsterdam tijdens het Viva Brasil Festival 2015!

 • Prijzen

  Bij dit concert is geen drankje inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Gilberto Gil - vocals/gitaar

  Caetano Veloso - vocals/gitaar

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.