Zaïde Kwartet met Schubert, Bartók en Haydn

Kleine Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Woensdag 7 juni 2017 | 20:15- 22:00 | Kleine Zaal | Het Concertgebouw Eigen Programmering
 • Musici & Programma

  Musici

  Zaïde Kwartet

  Programma

  J. Haydn - Strijkkwartet in Es, op. 20 nr. 1

  Bartók - Derde strijkkwartet in Cis, Sz. 85

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Zaïde Kwartet
  Met een enorme verbeeldings- en uitdrukkingskracht verovert het Franse Zaïde Kwartet sinds 2009 de muziekwereld. Op hun tweede album wijdden de dames zich volledig aan Haydn. ‘Met hem zijn we ooit begonnen’, zegt violiste Leslie Boulin-Raulet in een interview. En hij zal altijd blijven. ‘Hij is zo krachtig, en humoristisch, en we leren technisch enorm van hem.’ Vandaag combineert het Zaïde Kwartet Haydn met Bartók en Schubert.

  Schubert
  In Schuberts Strijkkwartet in G, D 887, zijn laatste voltooide kwartet, betreedt de luisteraar een landschap van uitersten. Licht en donker, energie en ontgoocheling: de stemmingen wisselen voortdurend. Het Zaïde Kwartet wordt uitgedaagd bijna te fungeren als een symfonieorkest, zoveel klanken tovert Schubert tevoorschijn. Alle partijen blijven ademloos achter.

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Zaïde Kwartet

  Programma

  J. Haydn - Strijkkwartet in Es, op. 20 nr. 1

  Bartók - Derde strijkkwartet in Cis, Sz. 85

  Schubert - Strijkkwartet in G, D 887

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.