Zemlinsky's Die Seejungfrau compleet

Grote Zaal

Zaterdag 7 april 2018 | 14:15- 16:35 | Grote Zaal | NTR ZaterdagMatinee | Vanaf € 34,00
 • Musici & Programma

  Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  James Conlon - dirigent

  Nelson Freire - piano

  Programma

  Zemlinsky - Die Seejungfrau

  Brahms - Tweede pianoconcert in Bes, op. 83

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

 • Omschrijving

  Die Seejungfrau
  Alexander von Zemlinsky, leraar en zwager van Arnold Schönberg, leek voorbestemd om de laatromantische taal van Johannes Brahms in de twintigste eeuw levend te houden. Hoewel hij zijn liefde voor Brahms overbracht op Schönberg, zocht hij na enkele Brahms-achtige symfonieën ook naar een moderner muzikaal idioom. Zijn eerste poging was de orkestrale fantasie Die Seejungfrau, naar het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. Zemlinsky was niet tevreden en schrapte nog voor de première in 1905 grote delen muziek. Vervolgens trok hij de partituur in 1910 geheel terug.

  Brahms’ Tweede pianoconcert
  In de jaren tachtig kwam de partituur weer boven water, maar pas een paar jaar geleden kon de Engelse dirigent en musicoloog Antony Beaumont in een kritische editie de oorspronkelijke versie – met aanzienlijk meer muziek – herstellen. Vooral de in ere herstelde wilde, hysterische climax in het tweede deel laat horen hoever Zemlinsky inmiddels de taal van Brahms voorbij was. Brahms’ Tweede pianoconcert zingt hierna als een zoete herinnering aan de muziek waar Zemlinsky mee opgroeide.

 • Prijzen
  Rang 1 Rang 2
  Standaard € 39,00 € 34,00
  Kort € 34,00 € 34,00

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

  Bent u Vriend of Entrée-lid?

  Log dan eerst in zodat wij de juiste prijzen kunnen tonen

 • Musici

  Rotterdams Philharmonisch Orkest

  James Conlon - dirigent

  Nelson Freire - piano

  Programma

  Zemlinsky - Die Seejungfrau

  Brahms - Tweede pianoconcert in Bes, op. 83

  Geluidsfragmenten

  Dit concert heeft een pauze

In beeld

Kijk alvast rond!

Neem alvast een kijkje in Het Concertgebouw. Neem plaats op het frontbalkon, wandel door de foyers, of bekijk de Grote Zaal eens vanuit het perspectief van de dirigent!

Start de virtuele tour

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.