Zondagochtend Concert 20 jaar! Feest met Liza Ferschtman

Grote Zaal

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Klik hier voor ons actuele aanbod.
Concertorganisatie:
AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw
Zondag 7 september 2014 | 11:00- 12:00 | Grote Zaal | AVROTROS en Het Koninklijk Concertgebouw
 • Musici & Programma

  Musici

  Het Gelders Orkest

  Antonello Manacorda - dirigent

  Liza Ferschtman - viool

  Programma

  Chausson - Poème in es, op. 25

  Ravel - Tzigane, rapsodie de concert

  Ravel - Ma mère l'oye

  Dit concert heeft geen pauze

 • Omschrijving

  20 Jaar Het Zondagochtend Concert
  Al twee decennia organiseren AVROTROS en Het Concertgebouw de succesvolle Zondagochtend Concerten. Dat moet gevierd worden met een sprankelend concert. Net als bij het tienjarig jubileum schittert violiste Liza Ferschtman. Daarnaast speelt het Gelders Orkest Ravels sprookjesballet Ma mère l’oye.

  Live en gratis op het Museumplein
  Naast het feestprogramma in Het Concertgebouw, vieren we dit jubileum ook op het Museumplein. Iedereen is vanaf 10.00 uur welkom in een speciale open tent om te genieten van live-registraties op groot scherm van het Spiegelzaal Concert en Het Zondagochtend Concert. Bovendien is er een feestelijk naprogramma met live-optredens, gepresenteerd door Hans van den Boom. En om uw ochtend compleet te maken, heeft u de mogelijkheid om op het Museumplein te ontbijten. Dit gratis toegankelijke jubileumfeest duurt tot 14.00 uur.

  Liza Ferschtman
  ‘Als musicus vind ik het contrast tussen de stukken heel fijn’, vertelt Liza Ferschtman over het programma van deze ochtend. ‘In de Tzigane van Ravel kun je echt je wilde kant laten zien. De zigeuner, de improvisator. Maar altijd met charme.’ Ferschtman beleefde zelf haar Grote Zaal-debuut tijdens een Zondagochtend Concert. ‘Ik heb er een grote band mee. Het is heel leuk dit jubileum mee te mogen vieren.’ Chaussons Poème heeft ze nog niet eerder gespeeld. ‘Ik ken het al mijn hele leven. Geweldig dat het er eindelijk van komt. Je bent in Poème echt dichter en verteller. Een prachtig stuk vol lyrische lijnen en dramatiek.’

 • Prijzen

  Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

  Prijzen voor dit concert zijn exclusief transactiekosten: € 2,50 per bestelling. Voor papieren kaarten wordt een extra bedrag van € 1,50 gerekend.

 • Digitaal Concertprogramma

  Digitaal Concertprogramma

  Voor dit concert is een digitaal concertprogramma te koop voor € 1,50. Hierin vindt u het programmaoverzicht, biografieën, toelichtingen en leuke wetenswaardigheden per concert. U kunt dit concertprogramma in het winkelmandje toevoegen. Vanaf een aantal weken voorafgaand aan het concert is het digitale programma te bekijken op www.preludium.nl.

 • Musici

  Het Gelders Orkest

  Antonello Manacorda - dirigent

  Liza Ferschtman - viool

  Programma

  Chausson - Poème in es, op. 25

  Ravel - Tzigane, rapsodie de concert

  Ravel - Ma mère l'oye

  Dit concert heeft geen pauze

In beeld

Inspiratie nodig?

Vind uw concert!

Vindt u het lastig om het juiste concert te kiezen? Luister uzelf in drie stappen door het Concertkompas en vind uw perfecte concert.

Start het concertkompas
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.