Concertgebouw opent restaurant LIER

Eigen restaurant biedt Concertgebouwbezoeker complete avond uit

Op woensdag 24 oktober opent in Het Concertgebouw Restaurant LIER, een eigen restaurant pal boven de Hoofdentree in de glazen vleugel van het gebouw. In LIER kunnen bezoekers voorafgaand aan het concert genieten van klassiekers uit de Franse brasserie. Het Concertgebouw biedt de concertbezoeker hiermee de mogelijkheid van een nog completere avond uit.

Restaurant LIER biedt verschillende menu’s (vast en á la carte) met een keuze uit vlees, vis en vegetarische opties. Chef de cuisine Erwin Oudijk werkt voor de gerechten zoveel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, met aandacht voor mens en omgeving. Het restaurant is uitsluitend geopend in combinatie met avondconcerten in de Grote Zaal.

De naam LIER verwijst naar het grote, vergulde muziekinstrument dat sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal prijkt. De lier is daarnaast al decennialang het logo van Het Concertgebouw. 
Ontwerp en inrichting van LIER zijn gerealiseerd door Studio Linse, ook verantwoordelijk voor onder meer RIJKS® Restaurant, De Plantage Café & Restaurant en het Amphitheatre restaurant van Royal Opera House Covent Garden in Londen. Restaurant LIER wordt geëxploiteerd door Vermaat Groep. Gastheer van LIER is Daniël Huberts.

Meer informatie over Restaurant LIER

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.