De BankGiro Loterij schenkt bijna zeven ton aan Het Concertgebouw

4 februari 2016

Tijdens het Goed Geld Gala maakte de Loterij bekend hoeveel geld zij in 2016 schenkt aan cultuur in Nederland.

Goed Geld Gala

Op 3 februari 2016 vond het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala plaats. De Loterij maakte tijdens dit gala bekend hoeveel geld zij in 2016 dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit jaar heeft de loterij een recordbedrag van ruim € 62,8 miljoen verdeeld over 69 culturele organisaties. Het gaat hierbij om zowel vaste jaarlijkse bijdragen als eenmalige schenkingen. Van ieder verkocht lot gaat de helft rechtstreeks naar deze organisaties.

Het Concertgebouw

Tijdens het Gala werd bekend dat de Loterij in 2016 een bedrag van € 695.855 schenkt aan Het Concertgebouw. De bijdrage van de BankGiro Loterij is bestemd voor de verduurzaming van het gebouw zodat Het Concertgebouw een verlaging van het energiegebruik realiseert van tenminste 40 procent. Het Concertgebouw wordt sinds 2000 gesteund door de BankGiro Loterij.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.