Dirigent en violist Sir Neville Marriner overleden

3 oktober 2016

Sir Neville Marriner en Lucas (l) en Arthur (r) Jussen © Lisette Heeremans

Zondag 2 oktober is de Engelse violist en dirigent Sir Neville Marriner op 92-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Sir Neville werd in 1924 geboren in Lincoln. Hij studeerde aan het Londense Royal College of Music en aan het Conservatoire de Paris. Marriner speelde viool in het Londense symfonisch orkest toen hij besloot om een kamerorkest samen te stellen uit de beste musici in de Britse hoofdstad: Academy of St. Martin in the Fields. 

Academy of St. Martin in the Fields maakte het nieuws van zijn overlijden bekend. Artistiek directeur Joshua Bell: "Ik zal hem herinneren om zijn genialiteit, zijn integriteit en zijn humor, zowel op het podium als daarbuiten. Maestro Marriner zal altijd het hart vormen van de Academy of St Martin in the Fields, en we zullen hem ontzettend missen." Marriner dirigeerde vooral barokmuziek, maar verbreedde zijn repertoire in de loop der jaren.

Op 20 september jongstleden stond hij nog met Arthur en Lucas Jussen en het Nederlands Kamerorkest in Het Concertgebouw, tijdens het jaarlijkse Dividendconcert.

Sir Neville Marriner en zijn Academy of St. Martin in the Fields
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.