Koninklijk Concertgebouw Concours 2017

Winnares van het concours in 2016: Anna Kuvshinov (© Ronald Knapp)

Bestel kaarten voor de finale

De afgelopen tijd hebben kinderen in de leeftijd 9 t/m14 jaar zich in kunnen schrijven voor het Koninklijk Concertgebouw Concours. 

Jury
Alle ingezonden filmpjes zijn bekeken door een onafhankelijke jury. De jury bestaat uit beroepsmusici met verschillende muzikale achtergronden. In de jury van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2017 zitten:
- Jan Willem de Vriend (dirigent)
- Raaf Hekkema (saxofoon)
- Thomas Beijer (piano)
- Gideon den Herder (cello)
- Lisa Jacobs (viool)

Prijzen 
Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in het najaar van 2017! Ook speelt de winnaar van het concours op 16 september bij Klassiek op het Amstelveld.

De winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2017 krijgt een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling én hij of zij krijgt de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.


Workshopdag

Ook dit jaar is er weer de geweldige workshopdag voor iedereen die zich heeft aangemeld voor het concours. Deze workshop vindt plaats op zaterdag 10 juni. Tijdens deze dag volg je niet alleen een leerzame en inspirerende workshop maar krijg je ook een rondleiding door Het Concertgebouw.

Regels
De regels voor het Koninklijk Concertgebouw Concours kun je hier lezen.

Halve finale
Op 20 mei vond de halve finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours plaats. In de halve finale speelden 12 jonge talenten de sterren van de hemel met een solostuk. De jonge muzikanten waren door de jury geselecteerd om op het podium van de Kleine Zaal hun stuk te laten horen.
Inmiddels zijn 6 kandidaten geselecteerd voor de finale:

- Kaya Gür, 14 jaar, viool
- Emma Naegele, 11 jaar, cello
- Maria Pedano, 14 jaar, hobo
- Radu Ratering, 12 jaar, piano
- Menno Verloop, 14 jaar, viool
- Sasha Witteveen, 14 jaar, contrabas

Radu Ratering was op 28 mei al in televisieprogramma Business Class te zien! Bekijk hier de video.

De data

  • De masterclass (uitsluitend voor de finalisten) vindt plaats op zaterdag 17 juni 2017
  • De finale vindt plaats op zondag 25 juni 2017 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Kaarten kun je hier bestellen (€ 12,50 p/s)


Mede mogelijk gemaakt door
Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Doe mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours!
Een impressie van de Workshopdag 2017
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.