Koninklijk Concertgebouw Concours 2017

Winnares van het concours in 2016: Anna Kuvshinov (© Ronald Knapp)

Bestel kaarten voor de finale

Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en bespeel je een muziekinstrument? Geef je dan op voor het Koninklijk Concertgebouw Concours!

Zo werkt het
Je doet mee door het insturen van een YouTube-filmpje.  Je kunt thuis een filmpje maken of bijvoorbeeld tijdens de voorspeelavond van de muziekschool.  Zet je filmpje op YouTube en stuur ons de link. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Hier lees je tips voor hoe je een filmpje maakt, en hoe je daarna het filmpje op YouTube kan zetten, dat lees je hier.

Aanmelden
Via dit formulier kun je je aanmelden. Op dit formulier vermeld je ook de link naar jouw eigen YouTube filmpje. Je moet het formulier nog wel even door je ouders laten ondertekenen! Als we het formulier met de link naar jouw filmpje binnen hebben gekregen sturen we een mail om te bevestigen dat we alles hebben ontvangen. Je mag het formulier ingevuld inscannen en per mail terugsturen naar kcc@concertgebouw.nl.

Je kunt je inschrijven tot maandag 27 maart 2017. We bekijken alle filmpjes en wie weet word je wel uitgenodigd om te komen spelen tijdens de halve finale op zaterdag 20 mei in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De finale is op zondag 25 juni om 15:00 uur in de Kleine Zaal. Kaarten hiervoor kosten € 12,50 en kun je hier bestellen.

Jury
Alle filmpjes worden bekeken door een onafhankelijke jury. De jury bestaat uit beroepsmusici met verschillende muzikale achtergronden.

Prijzen
Als je meedoet aan het Koninklijk Concertgebouw Concours maak je kans op mooie prijzen. Iedereen die geselecteerd wordt voor de finale krijgt een masterclass podiumpresentatie en concertkaarten voor een concert in Het Concertgebouw. En als je wint, dan mag je optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in het najaar van 2017! Daarnaast win je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling én krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Workshopdag
Ook dit jaar is er weer de geweldige workshopdag voor iedereen die zich heeft aangemeld voor het concours. Deze workshop vindt plaats op zaterdag 10 juni. Tijdens deze dag volg je niet alleen een leerzame en inspirerende workshop maar krijg je ook een rondleiding door Het Concertgebouw.

Regels
Lees voordat je je inschrijft goed de regels door. De regels kun je hier lezen.

De data

  • Je kunt je inschrijven tot maandag 27 maart 2017
  • Uiterlijk 14 april krijg je van ons bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale
  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 om 11 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw
  • De masterclass (uitsluitend voor de finalisten) vindt plaats op zaterdag 17 juni 2017
  • De finale vindt plaats op zondag 25 juni 2017 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw

Mede mogelijk gemaakt door
Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Doe mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours!